|

CHP'li vekile 'haksız kazanç' tepkisi

Daha önce CHP’li Kartal Belediyesi'nin, partinin İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu Yarkadaş Yayıncılık'ı halkın parasıyla beslediği ortaya çıkmıştı. Belediyenin, Yarkadaş Yayıncılık'tan, "Atatürk’ün Cumhuriyeti" isimli setten 100 adet satın alarak 35 bin 400 TL ödediği belgelenmişti. Bu kez de Yarkadaş'a CHP'li Yalova Belediyesi'nin her ay düzenli para ödediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:12 - 6/04/2018 Cuma
Güncelleme: 15:35 - 6/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP'li Vekil Barış Yarkadaş'ın Yalova Belediyesi'nden haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.
CHP'li Vekil Barış Yarkadaş'ın Yalova Belediyesi'nden haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Daha önce bir çok kez haksız kazançları ve 'ballı ödemeler' ile gündeme gelen CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, yine haksız bir kazançla gündeme geldi. Yayınlanan denetim raporlarına göre Yalova Belediye, her ay İstanbul'daki internet sitesi için Yarkadaş'a ödeme yapmış.

CHP'li Yalova Belediyesi'nin 2017 yılı Denetim Raporu'na ilişkin görüşlerini açıklayan Belediye Meclis Üyesi Denetim Komisyonu Başkanı Serap Türkyılmaz, "Yalova'daki internet siteleri bitmiş gibi her ay düzenli olarak CHP'li vekilin sitesi için İstanbul'a ödeme yapmışız" ifadesini kullandı.

'Yalova'da internet sitesi mi kalmadı?' tepkisi

CHP'li Milletvekili Barış Yarkadaş'ın İstanbul merkezli internet sitesine rapora göre her ay mütemadiyen para aktarıldığı bilgisini veren Türkyılmaz, şöyle devam etti:

"Rapora göre belediyenin neleri yapıp neleri yapamadığını konuşup tartışacağız, bunlar ayrı meseleler. Ancak sanki Yalova'da hiç internet sitesi yokmuş gibi, Belediye'den her ay CHP'li vekilin İstanbul'daki sitesine her ay ödeme yapmışız.

Yalova'daki internet siteleri yeterli değil mi? Zaten bir tuşa bastığınızda her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Ne ihtiyaç var buna? Ocak'tan başlanarak her ay düzenli ödeme yapılmış. Basın bizim basınımız Yalova basınına yazık değil mi? Ve bu para reklam bedeli olarak ödenmiş."

Belediyenin mali raporuna ilişkin düzenlenen toplantıya AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü de katıldı.

Daha önce de 'ballı kazançlarla' gündeme gelmişti

Daha önce de CHP'li Kartal Belediyesi'nin, partinin İstanbul Milletvekili Yarkadaş’ın sahibi olduğu Yarkadaş Yayıncılık'ı halkın parasıyla beslediği ortaya çıkmıştı.

Belediyenin, Yarkadaş Yayıncılık'tan, Sabiha Gökçen’in manevi oğlu olan Eriş Ülger'in yazdığı "Atatürk’ün Cumhuriyeti" isimli setten 100 adet satın alarak 35 bin 400 TL ödediği belirlenmişti.


#Barış Yarkadaş
#CHP
#Haksız kazanç
#Yalova
6 yıl önce