|

CHP ile İYİ Parti'de büyükşehir restleşmesi: İttifak masasını krize sokan iki hamle

CHP ile İYİ Parti'nin yerel seçimlerde yapılacak ittifak masasında bölüşmeye çalıştıkları büyükşehirler için bir bir adayların açıklanmasıyla birlikte krizin fişeği ateşlenmiş oldu. Geçtiğimiz hafta Balıkesir üzerinden aday restleşmesi yaşayan CHP ile İYİ Parti'de bu hafta Akşener'in Mersin adayını açıklaması ile bir kez daha ayyuka çıktı. Açıklamanın ardından anında CHP de açıklama yaparak kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu.

Yeni Şafak
11:04 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 11:16 - 4/12/2018 Salı
Diğer
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mersin’de Burhanettin Kocamaz’ı aday göstermesinin ardından gözler CHP’ye döndü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Burhanettin Kocamaz’ın iki partinin ortak adayı olmadığını söyledi.

AKŞENER AÇIKLADI CHP ANINDA AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’de İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı olabileceği öne sürülmüştü.

Akşener’in grup toplantısında Kocamaz’ın İYİ Parti adayı olarak açıklamasının ardından CHP’den ilk değerlendirme geldi.

ORTAK ADAY YOK CHP DE ADAY ÇIKARTACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Burhanettin Kocamaz’ın iki partinin ortak adayı olmadığını söyledi. Seyit Torun CHP’nin Mersin’de kendi adayı ile yerel seçimlere gireceğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİRLER DE İTTİFAK KRİZİ

Böylece Balıkesir’in ardından Mersin’de de CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday göstermeyeceği kesinleşti. İki partinin ortak aday göstereceği iddia edilen büyükşehir sayısı ise 8’e düşmüş oldu.

#CHP
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seyit Torun
5 yıl önce