|

Cezaevi müdürüne suikast saniye farkı ile önlendi

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevi müdürlerinden birine suikast için evi önünde pusu kuran 6 kişi, polis ekiplerince son anda yakalandı.

Yeni Şafak
15:29 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:29 - 28/11/2017 Salı
IHA
KOM ekiplerinin başarılı operasyonu sonucunda suikast girişimi önlendi.
KOM ekiplerinin başarılı operasyonu sonucunda suikast girişimi önlendi.

Suç örgütü liderlerinin talimatıyla Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürlerinden birine saldırı planlandığı istihbaratını alan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Şahısları takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısları yakalamak için operasyon düzenledi. Yaklaşık bir hafta önce gerçekleşen olayda, cezaevi müdürünün evi önünde suikast için pusu kuran S.Y., S.Ü., A.K., E.B., S.C. ve O.K. adlı 6 kişi, KOM ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

Kocaeli Emniyeti KOM ekiplerinin başarılı operasyonu sonucunda son anda engellenen suikast girişimi sonrasında gözaltına alınan 6 kişi sorgulanmak için emniyete götürüldü. Saniye farkıyla müdürün hayatını kurtulduğu olay sonrasında emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 kişi Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan suikast girişimindeki 6 kişiyi yakalayan ekibin, 2 yıl önce göreve giderken aracı içinde şehit edilen Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk'ün cinayetini çözen ekip olduğu öğrenildi.

#Kocaeli
#Kandıra
#İsmet Aktürk
6 yıl önce