|

Cezaevi aracına bomba

İzmir’in Buca ilçesinde cezaevi servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerinde patlama meydana geldi. El yapımı patlayacının infilak etmesi sonucu sürücü ile 6 personel yaralanırken, servis ile çevredeki bazı araçlarda hasar oluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:20 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cezaevi aracına bomba
Cezaevi aracına bomba

İzmir’in Buca ilçesinde, cezaevi servis otobüsüne yönelik hain saldırıda 7 kişi yaralandı. Olay, dün saat 08.00 sıralarında Kop Mahallesi Ahmet Piriştina Bulvarı üzerinde meydana geldi. Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumlar Kampüsü'nde görevli personeli taşıyan servis aracının caddeden geçişi esnasında çöp konteynerine bırakılan el yapımı patlayıcı (EYP7 büyük bir gürültüyle infilak etti. Patlama sonucu sürücü ile 6 personel yaralanırken, servis otobüsü, park halindeki bazı araçlar ve bir binada hasar oluştu. Saldırının ardından olay yerine güvenlik güçleri ile çok sayıda ambulans sevkedildi. Bölge güvenlik çemberine alınırken cadde araç trafiğine kapatıldı.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayağından yaralanan infaz koruma memuru Y.K., sevk edildiği 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile birlikte Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Ayyıldız, “Yaralıların hayati tehlikeleri yok” dedi.


FACİAYI SOL ŞERİT ÖNLEDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırının, çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombayla gerçekleştirildiğini açıklayarak, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bombalı saldırının şiddetle kınandığı, faillerin lanetlendiği belirtildi. Mahalle sakinlerinden Halil İbrahim Ünal, "Servis otobüsünün sol şeritte ilerlemesi ve çöp konteynerini geçtikten hemen sonra patlamanın olması faciayı önledi" diye konuştu.


En kısa sürede netice alınacak

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, saldırıyla ilgili en kısa sürede netice alınacağını söyledi. Eskişehir-Bursa karayolundaki trafik kontrol ve uygulama noktasını ziyaret eden Altınok, Buca’da yaralıların olduğu bir terör saldırısının yaşandığını anımsattı. Terör saldırısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Altınok, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlarımız çalışıyor. Yaralılarımız var, hayati tehlikeleri yok. Çöp konteynerine yerleştirilmiş bir patlayıcının, cezaevi görevlilerini taşıyan servis otobüsünün geçtiği sırada patlatılması sonucu olay meydana geldi. Otobüste hasar var. Yaralılarımızın hayati tehlikesi yok. Arkadaşlarımız araştırıyorlar. En kısa sürede netice alacağımızı zannediyorum.”

#İzmir
#Terör
#Bomba
7 yıl önce