|

Çavuşoğlu: Adil Öksüz henüz bulunmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA'nın Adil Öksüz ile ilgili haberine ilişkin, "Adil Öksüz konusu AA'ya yapılan bir ihbar. Almanya'daki yetkililerin evine gittiği bir olay değil. Biz Adil Öksüz dahil tüm FETÖ'cülerin peşindeyiz. Bize gelen duyumların ardından Almanya'yla temaslarda bulunduk" dedi. Çavuşoğlu'nun açıklaması, kamuoyunda merak edilen 'Adil Öksüz nerede' 'Adil Öksüz yakalandı mı' Adil Öksüz Almanya'da mı' gibi soruları bir süre daha sorulmaya devam edeceği anlamına geliyor...

Yeni Şafak
11:39 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 13/06/2018 Çarşamba
Diğer
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz ile ilgili Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi değerlendirdi.

Habertürk canlı yayınına katılan Çavuşoğlu, "Adil Öksüz konusu AA'ya yapılan bir ihbar. Almanya'daki yetkililerin evine gittiği bir olay değil. Biz Adil Öksüz dahil tüm FETÖ'cülerin peşindeyiz. Bize gelen duyumların ardından Almanya'yla temaslarda bulunduk" ifadesini kullandı.

"Almanya, ABD ile aynı duruma düşer"

"Yakalandıktan sonra Almanya'yla tabi ki anlaşmamız var. Eğer yakalanırsa iade talebi yapacağız" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

  • Hem darbe girişiminde bulunacaksanız, ondan da sonra hesap vermeden elini kolunu sallayarak gezeceksiniz. Yunanistan bu kişileri vereceğini bize söylemişti. Yunan siyasetçilerin vermek istediklerini biliyoruz. Fakat Yunan yargısına Batı'dan çok ciddi baskı geldi. Yunanistan bize bunları vermezse, yarın bu tip konularda bizim tutumumuz da çok farklı olur. Bazı DHKP-C'lileri Yunanistan tutuklamıştı fakat bu darbeyle ilgili konularda farklı tutum gösterdiler.

#Adil Öksüz
#Ankara
6 yıl önce