|

Çavuşoğlu'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türkiye kimseye ses kaydı vermedi. Elimizde bilgi ve deliller var. Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:56 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 14:43 - 19/10/2018 Cuma
AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, İstanbul Başsavcılığının başlattığı soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini ifade etti. Çavuşoğlu, "Bu soruşturma kapsamında gecikme olsa da Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binası, rezidans ve araçlarda aramalar ile araştırmalar yapıldı. Şimdi bunların tabii laboratuvarlar da dahil inceleme sonuçlarını bekliyorlar." dedi.

Türkiye'nin ortaya çıkacak sonuçları şeffaf şekilde tüm dünyayla paylaşacağının altını çizen Çavuşoğlu, şu anda Türkiye'nin yürüttüğü sürecin tüm dünyanın takdirini kazandığını dile getirdi. Çavuşoğlu, Kaşıkçı olayına ilişkin şunları kaydetti:

"FETÖ bağlantılı kuruluşların devralınmasını ya da kapatılmasını bekliyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk'ta, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı kuruluşların devralınmasını ya da kapatılmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, FETÖ terör örgütünün, her ülke gibi Arnavutluk için de ciddi tehdit ve tehlike olduğuna işaret ederek, "Şu anda Kırgızistan dahil bazı ülkeler için adım atmak için geç kalınmıştır ve istese de adım atamaz." dedi. Bu örgütün yalnız olmadığını ve kimler tarafından kullanıldığını çok iyi bildiklerini kaydeden Çavuşoğlu şunları dile getirdi:

Burada (Arnavutluk'ta) Türkiye aleyhine faaliyet gösteren kuruluşların da devralınmasını ya da kapatılmasını bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Bir dosttan bunu beklemekten başka doğal ne olabilir.Çavuşoğlu, bu terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Türkiye'de çok sayıda kişiyi şehit ettiğini hatırlatarak, "Bırakın 251'i, Türkiye'de, Arnavutluk'ta bir kişiyi öldüren bir terörist ya da herhangi bir örgüt bir gün bile barınamaz. Biz gereğini yaparız. Dostlarımızdan da elbette beklentimiz budur." diye konuştu.

#Çavuşoğlu
#Arnavutluk
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce