|

Çavuşoğlu: Kaşıkçı cinayetini uluslararası mahkemelere taşıma niyetimiz yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak "Uluslararası mahkemelere yardım ederiz fakat konuyu uluslararası mahkemelere taşıma niyetimiz yok" dedi.

Yeni Şafak
11:58 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:51 - 25/10/2018 Perşembe
AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde, Filistinlilere yönelik Türkiye'nin hayata geçirmek istediği projeleri ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu,
"Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir."
dedi.

Diğer taraftan, Filistin ve Kudüs'ün haklı davasını sadece bölgede değil, tüm dünyada savunmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin iki defa İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ni gerçekleştirdiklerini ve konunun Birleşmiş Milletlerde (BM) gündeme geldiğini hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin uluslararası platformlarda önemli kararlar alınmasına vesile olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Filistin konusuna verdiği desteği daima sürdüreceğinin altını çizerek, "Herkes bu davayı terk etse biz etmeyiz." dedi.

Uluslararası mahkemelere taşıma niyetimiz yok

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak "Biz bu cinayetin tüm detayları ile açıklığa kavuşması için hukukun üstünlüğüne inanmış bir devlet olarak gerekli her türlü adımı atıyoruz. Sizin de söylediğiniz gibi tüm dünya kamuoyu bu süreci çok yakında takip etti, Dolayısıyla bu sürecin açık ve şeffaf yönetilmesi gerekiyor. Uluslararası toplumun zamanında bilgilendirilmesi önemli. Süreç maalesef uzadı. Cevaplanması gereken sorular var. 18 kişi neden tutuklandı? Bunlara talimatı kim verdi? Cemal Kaşıkçı'nın cesedi henüz bulunmadı. Madem itiraf ediyorsunuz neden söylemiyorsunuz. Burada bir suç var ama insani bir durum da var. Ailesi de bilmek istiyor. Son görevlerini yapmak istiyorlar. Henüz daha bu soruşturma sürüyor. Viyana Sözleşmesi açıktır. Burası Suudi Arabistan toprağıdır. Yine Viyana Sözleşmesi'ne göre bu süreç Türk Hukuku'na göre yönetilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın talebi bu yöndedir. Uluslararası Mahkeme'ye taşıma niyetimiz yoktur" dedi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Cemal Kaşıkçı
5 yıl önce