|

Canımızı versek de üstesinden geliriz

PKK’lı teröristlerin bombalı tuzakları Siirt ve Şırnak’ta can aldı. Siirt’in Eruh ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcınını (EYP) infilak ettirilmesi sonucu yaralanan 3 askerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:07 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan, Siirt’in Eruh ilçesinde şehit düştü.
Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan, Siirt’in Eruh ilçesinde şehit düştü.

Dağdöşü mevkiindeki saldırı sonrası bölgeye yönelik operasyon başlatıldı. Şırnak’taki Gabar Dağı’nda da yine yola EYP tuzaklayan teröristler, operasyon halindeki güvenlik güçlerinin geçtiği sırada bombaları infilak ettirdi. 2 ayrı patlama olayında 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri konvoya düzenlenen roketli saldırıda ise 6 asker hafif şekilde yaralandı. Dün şehit olan 3 askerden birinin Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan (26) olduğu öğrenildi. Eruh’taki saldırıda şehit düşen Baştan’ın sosyal medya hesabından bir operasyon öncesi yaptığı paylaşım izleyenleri duygulandırdı. Mesajında “Canımızı versek de bunların üstesinden gelebilecek kabiliyete sahibiz” diyen Trabzonlu şehit Baştan, şunları söylüyor: “Bölge çok sıkıntılı bir bölge. Zor bir görev, hava soğuk. Geceleri çok soğuk oluyor, rüzgarlı oluyor. Vatanımızın, milletimizin bekası için buralardayız. 50-60 mağara sığınak olduğu düşünülüyor. Bakalım yani, görevimizi en iyi şekilde hayırlısıyla bitirip sevdiklerimize varacağımızı düşünüyorum. Buradan vatanımızı, milletimizi seven yüce Türk milletine selam olsun diyorum.”

36 terörist etkisiz

PKK’ya yönelik operasyonlar yurt içi ve yurt dışında hız kesmeksizin sürüyor. Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ile Diyarbakır ve Şırnak kırsalındaki terör hedeflerine yönelik 17-18 Haziran’da yapılan hava harekatlarında silahlı 26 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda PKK’nın silah mevzisi, barınak ve mühimmat deposu olarak kullandığı noktalar da vuruldu.

Bu arada TSK’nın 10 Haziran’da Kandil’e düzenlediği hava harekâtının bilançosu belli oldu. Yer ve hava ekiplerinin tespitlerine göre sözkonusu operasyonlarda 10 PKK’lı öldürüldü.

#Asker
#TSK
#Şehit
6 yıl önce