|

Buyurun işte meydan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceklerini söyledi. Muhalefete de seslenen Erdoğan, “Muhalefet sürekli hodri meydan, hodri meydan diyordu, buyurun işte meydan. Seçim kararıyla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:14 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı’nda konuştu. Erken seçime ilişkin mesajlar verdi:

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı anlaşılıyor. Afrin’de bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 250. Son 4-5 yıldır yaşadığımız her önemli hadise bizim için bir imtihan anlamı taşıyor. FETO’nun ülkemize yapmadığı alçaklık kalmadı. Yurtdışında bulundukları her yerde aynı ihaneti sürdürüyorlar. Teker teker getirip yargının karşısına çıkarıyoruz.

BÜTÜN OYUNLARIN ÜSTESİNDEN GELDİK

Kaçmanın, firar etmenin, adaletten kurtulmak manasına gelmediğini gösteriyoruz. Tünellerin betonu meşhur Lafarge firmasından temin edilerek yapılıyor. Silah bakıyorsunuz sağolsun ABD 5 bin TIR mühimmat gönderiyor. Ülkemiz dışarıdan tezgahlanan içeride de destekçileri olan siyasi ve ekonomik saldırılara da maruz kaldı. Hepsinin üstesinden geldik. 15 Temmuz darbe girişimi milletin kahramanlığıyla başarısızlığa uğradı. Yenikapı’da Türkiye tarihinin en kalabalık mitingi yapıldı. 16 Nisan’daki halkoylamasında yönetim sistemi değişikliği gerçekleşti. Anayasa değişikliğinin 3 Kasım 2019’daki seçimlerle yürürlüğe girmesi öngörülüyordu. Biz siyasi hayatımız boyunca seçim sürelerinin sonuna kadar kullanılmasından yana olmuştuk.

SÜRECİN UZAMASININ MALİYETLERİ VARDI

İç ve dış siyasi askeri ekonomik gelişmelerin seyri bize bu süreyi mevcut süreyle devam ettirmemizin ciddi maliyetleri olacağını gösterdi. Benim 1,5 yılım daha var. Bu makamın hırslısı olsakk 1,5 yıl daha devam edebilirdik. İkide bir hodri meydan diyorsunuz, buyurun meydan demek durumunda kaldık. Erken seçim lafını asla telaffuz etmiyorduk. Artık bu adımı atalım dedik. Bahçeli ile oturduk, meseleleri değerlendirdik. Arkadaşlarımızla da yapılan istişareler sonucu 24 Haziran’da erken seçimi gerçekleştirelim istedik.

OLUMLU BİR HAVA VAR

Ciddi bir heyecanın olumlu bir havanın ülkemde estiğini görüyorum. Aslında kendi gündemimizde bu durum olmamasına rağmen yapılan çağrıya icabetle tarihte mutabık kaldık. Şu anda bu durumla beraber YSK da yol haritasını hazırlıyor. Bizler de hazırlıklarımızı yapacağız. YÖK’le hemen görüştük, üniversite giriş imtahını 1 hafta öteleme imkanı bulduk. Yarın birçok konularda bizim önümüzü açacak ve çok daha seri adımlar atmak suretiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefine ulaşmış olacağız.

YENİ BİR ÇIKIŞ FIRSATI

Bürokratik oligarşiyi bu sistemle büyük ölçüde yıkma fırsatı buluyoruz. Dün de arkadaşlarımla çalışmasını yapıyorduk, inanıyorum ki 24 Haziran’dan sonraki dönemde bir başka Türkiye’yi inşa ve ihya edeceğiz. Geçiş dönemi olması suretiyle pek çok bürokrat farklı hesaplarla sorumluluk almaktan çekinmiştir. Bu kararla aynı zamanda ülkemizle ilgili senaryoları alt üst ettik. 24 Haziran’ı bir çeşit depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum. Depremin yıkıcı etkilerine karşı hazırlık yapmış olacağız. Biz seçimleri büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyoruz.

  • Yeni Pazar’dan fahri hemşehrilik
  • Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar (Yeni Pazar) şehri tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a fahri hemşehrilik verildi.
  • Sancak bölgesinin en büyük şehri olan Novi Pazar'ın kuruluşunun 557. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında, Erdoğan'a şehre katkıları için fahri hemşehrilik verilmesi ele alındı. Belediye meclis üyelerinin tamamı, Erdoğan'a fahri hemşehrilik verilmesi önerisini destekledi. Oy birliğiyle alınan karar sonrasında Novi Pazar Belediyesinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilki 2010, ikincisi 2017 olmak üzere şehri iki kez ziyaret ettiği hatırlatılırken, Erdoğan'ın şehrin tanıtımı ve kalkınmasına önemli katkı yaptığı ifade edildi.

Gençler tuzağı bozacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne katılarak uyuşturucu, alkol ve sigara ile mücadele konusunda sıcak mesajlar verdi. Hükümet olarak son 15 yılda gençlerin ruh ve beden bütünlüğünü korumak için aldıkları tedbirlere bir güruhun karşı çıktığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye, eğitim reformlarından sosyal medya önlemlerine kadar her adımımızda bunları karşımıza bulduk. Ne adına? Özgürlük adına. Sevsinler böyle özgürlüğü. Kimi zaman sokak gösterileriyle, kimi zaman Anayasa Mahkemesinin kapısında nöbet tutarak, kimi zaman da köşelerinden bize saldırarak projelerimizi engellemeye, sabote etmeye çalıştılar. İdeolojik takıntıları sebebiyle Türkiye’nin bağımlılıkla mücadelesine ket vurdular. Açıkçası biz son haftalarda gençlerimizin inanç anlayışı üzerinden gündeme sokulmaya çalışılan tartışmaları da bu minvalde değerlendiriyoruz. Bu tip tartışmalar kesinlikle objektif ve iyi niyetli değildir.


Sıhhati şüpheli haberler ve örnekler, formülasyonu sinsi sorular üzerinden gençlerimizin imanını, ahlakını ve akaidini, yani itikadını tartışma konusu yapmak kesinlikle art niyetlidir. Bu yapay bir gündem oluşturarak gençlere tuzak kurmaktır. Gençlerimizin kendilerine kurulan bu tuzağı boşa çıkartacak basirete ve ferasete sahip olduğuna inanıyorum. "


  • Zayıf halka İstanbul
  • Deprem araştırmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, “Deprem konusundaki en zayıf halkamızın İstanbul olduğunu kabul etmek durumundayız. Marmara bölgemizde yaşadığımız 1999 depreminin acılarını hala unutmuş değiliz. Şehirlerin imarından, binaların inşa standartlarına kadar pek çok konuda değişiklikler yaptık. Kentsel dönüşümün öncelikli amacı depreme dayanıksız yerlerin yeni baştan inşasıdır. Deprem geldiğinde mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmaktan başka çaremiz yok. Bilim insanlarımızdan daha çok destek bekliyoruz. Deprem araştırmaları konusunda Türkiye’yi Japonya gibi bu işte zirve yapmış ülkelerin seviyesine çıkarmakta kararlıyız” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
6 yıl önce