|

Burkina Faso Büyükelçisi: FETÖ etkisi azaldı

Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Ahmet Asım Arar, Burkina Faso'nun FETÖ tehlikesinin farkında olduğunu belirterek, ülkedeki FETÖ okullarının yakın zamanda Maarif Vakfı'na devrinin gerçekleşeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:33 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​​Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Ahmet Asım Arar
​​Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Ahmet Asım Arar

FETÖ'nün Burkina Faso'da yaklaşık bin kontenjanlık iki okulu olduğunu söyleyen Arar, ”Malum olaylardan sonra bu okulların Maarif Vakfı’na devri gündeme geldi. Ben de göreve başladıktan sonra Maarif Vakfı’nın bir an önce buraya temsilci göndermesini istedim. Çünkü Burkina Faso Dışişleri Bakanı, ‘Daimi temsilci bulunursa devir-teslim işlerini velilere daha iyi anlatabiliriz.’ dedi. Veliler de ‘Okulu kapatacaksınız ama benim çocuğum ne olacak?’ diyor. Dolayısıyla Maarif Vakfı’ndan mutlaka bir temsilcinin gelip burada süratle işe başlaması, projeyi tanıtması gerekiyordu. Vakıf önceki gün ülkeye temsilcisini gönderdi. Dolayısıyla bir aşama daha katedildi” dedi.

YÖNETİM DE FETÖ TEHLİKESİNİN FARKINDA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Burkina Faso'daki FETÖ'cülerin sayısında da azalma yaşandığını ifade eden Ahmet Asım Arar, Burkina Faso yetkililerine bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğu konusunda detaylı bilgi verdiklerini, onların da durumun ciddiyetinin farkında olduğunu söyledi. Arar, şunları kaydetti: "FETÖ, yerleştiği ülkeler için büyük bir tehdit. Burkina Faso da FETÖ tehlikesinin farkında. Bunu artık herkes kabul ediyor. Burada da 2016 öncesindeki hükümet nezdinde büyük bir etki kurdukları kesin. 2015 sonunda burada da bir darbe girişimi yaşandı ve başarısız oldu. Yöneticilerin bir kısmı yurtdışına kaçtı. Bugünkü hükümetle FETÖ'nün etkisinde de ciddi bir azalma oldu. Biz de yeni hükümetle çok daha yakın ilişkiler kurduk."

#FETÖ
#Ahmet Asım Arar
#Burkina Faso
6 yıl önce