|

Bunları ne çabuk unuttun

16 Nisan öncesi “Erdoğan’ı seviyorum” demeyi bile yasaklayan, “Evet’çiler burayı terk etsin” diyen Almanlar, Beştepe’nin “Türk düşmanlarına oy vermeyin” çağrısıyla çılgına döndü. Milyonu aşkın gurbetçinin oyunu kaybetme tehlikesini görünce “Türkiye iç işlerimize karışıyor” diye feryat eden Berlin, referandum sürecinde yaptıklarını çabuk unuttu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:32 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Angela Merkel
Angela Merkel

16 Nisan Referandumu öncesi ve sonrasında Türkiye’nin seçimlerine burnunu sokmaktan geri durmayan Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarına, “Türkiye düşmanlarına oy vermeyin” çağrısı karşısında çılgına döndü. Erdoğan’ın çağrısını ‘içişlerine müdahale’ olarak nitelendiren Berlin, ‘Hayır’cılara ve Türkiye karşıtı tüm terör örgütlerine verdiği desteği unutmuşa benziyor. Her fırsatta Türkiye aleyhtarı açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmeyeceğini belirterek Ankara’ya sözde ekonomik şantaj yapmaya çalışırken haddini aşan bir harekete daha imza attı. Merkel, Türkiye’de 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyen seçmenlerin kendilerinden beklentisi olduğunu iddia etti. Hemen ardından SPD’nin başbakan adayı Martin Schulz da “Erdoğan ölçüyü iyice kaçırdı. Özgür ve demokratik Türkiye için savaşanlara daha çok destek olacağız” dedi. Skandal açıklamasıyla Schulz, şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin içişlerine karışmaktan geri durmayacaklarını ilan etti.

BAKANLARA BİLE YASAK KOYDU

16 Nisan Referandumu için açıkça ‘Hayır’ tarafında yeralan Almanya’nın başlattığı faşist akıma başka Avrupa ülkeleri de uymuştu. Türkiye’nin birçok bakanına, konsolosluklara girmek için bile izin verilmedi. Avrupa ülkeleri Türkiye’nin kendi iç siyaset meselesine doğrudan müdahil olurken, ‘Evet’ kampanyasını Avrupa’da resmen yasaklamış oldu. Referandum sürecinde Alman devlet televizyonu da içeriği yalanlarla dolu olan Türkçe ‘Hayır’ videosu yayınlanmıştı. Türkiye’deki anayasa referandumunu hedef alan ‘Nein’ (Hayır) yazılı bayrak, Münih Bavyera Opera binasına asıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere Türk bakanların gurbetçilerle buluşmasına izin vermeyen Berlin yönetimi, CHP’li Deniz Baykal’ın Filderstadt’ta ‘Referendumda Hayır’ konulu toplantı yapmasına müsaade etti. Ancak Berlin’in yanlı tutumuyla çileden çıkan Baykal, Almanya’ya gitmekten vazgeçti.

‘EVETÇİLER TÜRKİYE’YE DÖNSÜN’ DEDİLER

Almanya’da sağ popülist AfD, referandumda Almanya’dan ‘Evet’ oyu kullananların Türkiye’ye geri dönmelerini istemişti. Alman derin devleti ise ‘Evet’ diyenlere sistematik baskı uyguladı. ‘Evet’ oyu verecek gurbetçiler Almanya’nın her yerinde psikolojik baskıya maruz kaldı. Bu durum, referandum günü açık saldırıya dönüştü; sandığa oyunu atan birçok vatandaş, PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. 16 Nisan sürecinde Almanya’da “Erdoğan’ı seviyorum” demek suç olmuştu. Belediye salonları ücretsiz olarak ‘Hayır’cılara tahsis edildiği ülkede Bild gazetesi, 16 Nisan’a ilişkin haberinde hem Türkçe hem Almanca, ‘Atatürk olsa HAYIR derdi’ başlığını kullandı. Türk yetkililere salon dahi vermeyen, konferans ve miting yapmalarını engelleyen Almanya, PKK’nın ‘Hayır’ eylemlerine ise tam destek verdi. Almanya’daki bazı Türk siyasetçiler de 16 Nisan sürecinde ‘Hayır’ cephesinde yeraldı. Rhein-Main Hayır Platformu’nca asılan afişteki bilgilere göre CDU’lu vekil İsmail Tipi ile SPD’li Turgut Yüksel, Rüsselsheim kentinde düzenlenen ‘Hayır’ gösterisinde bulundu.


Yakında ‘burada’ diyecekler

Almanya, 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten Adil Öksüz’ün ülkede olduğunu resmen ilan etmeye hazırlanıyor. Alman medyası bunun ilk işaretlerini vermeye başladı. Haberlerde Öksüz, ‘darbeci terörist’ değil, ‘Erdoğan muhalifi ilahiyatçı’ olarak gösteriliyor.

15 Temmuz gecesi 250 vatandaşımızı şehit eden Fetullahçı teröristlere Akıncı Üssü’nden emirler yağdıran Adil Öksüz, ABD’lilerin yardımıyla kaçtığı Almanya’da sefa sürüyor. FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ Öksüz’ün Berlin yönetimi koruması altında yaşadığına ilişkin Yeni Şafak’ta yayınlanan haber sonrası Dışişleri Bakanlığı, Alman makamlarına nota vermiş ve azılı teröristin bulunup iade edilmesini istemişti. Ardından Hannover’de yaşayan gurbetçiler de, FETÖ mahrem imamı Öksüz’ü Steintor’daki Karadeniz Lokantası’nda gördüklerini söylemişti. Öksüz’ün ülkede bulunduğunu inkar edemeyen ve “Bilgimiz yok” şeklinde kısa cevaplar vermekle yetinen Almanlar, skandal terörist himayesini yakında resmen kabul etmeye hazırlanıyor. Bunun ilk işaretleri Alman medyasından geldi.

ÖKSÜZ’Ü PARLATIYORLAR

Uzun yıllar Türkiye’ye karşı himaye ettiği PKK ve DHKP-C’lilere özellikle 15 Temmuz sonrası Fetullahçı teröristleri de ekleyen Berlin yönetimi, Adil Öksüz’ün ülkede bulunduğunu kabul etmeden önce kamuoyunu buna hazırlamak için basını devreye soktu. Alman medyasında yayınlanan çok sayıda haberde Öksüz, ‘muhalif ilahiyatçı’, ‘din adamı’ gibi sıfatlarla ifade ediliyor. Öksüz’ün FETÖ elebaşı Fetullah Gülen adına 15 Temmuz’u yönetmiş azılı bir terörist olduğu gerçeğini perdeleyen Alman basını, son birkaç gündür dolaşıma soktuğu haberlerde Öksüz’ün ‘Erdoğan muhalifi olduğu için hapse atılmak istendiği’ mesajını yayıyor. FAZ’ın yayınında, “Türkiye, İlahiyatçı Doçent Öksüz’ün Gülen’in Hava Kuvvetleri sorumlusu olduğunu iddia ederek hapse sokulup yargılanmasını istiyor” denilirken, Spiegel’in haberinde ise “Hükümet muhalifi ve ilahiyatçı Adil Öksüz’ün darbe gecesinde parmağı olduğu ileri sürülüyor” başlığı kullanıldı. Bulduğu her fırsatta Türkiye’ye nefret kusmasıyla tanıdığımız Bild ise “Türkiye, Almanya’dan İslam din adamı Adil Öksüz’ün iadesini talep ediyor. Öksüz 2016 yılında darbe yapmakla suçlanıyor” ifadelerine yer verdi.


Önce sen elini çek

“Almanya’nın ve Avrupa’daki devletlerin Avrupa’da yaşayan Türk kökenli vatandaşların bir anavatanları olduğunu bilmesi gerekir. Anavatandaki yöneticiler aynı zamanda Avrupa’da Türk pasaportu taşıyanların da yöneticileridir. Almanya, Türk vatandaşlarının anavatanlarını unutmalarını istiyor. Yani Türkiye ile bağlarını koparmak istiyorlar. Aslında hedefleri kültürel asimilasyon, daha ilerisi kültürel soykırım yapmak istiyorlar. Bunun için de Avrupa’daki Türkleri tercihe zorluyorlar. ‘Eğer siz Türkiye’den yana olacaksanız bu ülkede yaşamayın. Bu ülkeye düşmansınız’ diyorlar. Türkleri Müslüman kimliği ile Avrupalı değerler için bir tehdit olarak görüyorlar.”

BU KAFAYLA OLMAZ

“Almanya’nın elleri ajanlar vasıtasıyla yıllardır hep iç işlerimizde. İçeride lobileri var. Bu lobi Türkiye’nin değil Almanya’nın menfaatlerine çalışıyor. Almanya Gezi olaylarında, 15 Temmuz darbe kalkışmasında, PKK terör örgütü üzerinden terör eylemleriyle Türkiye’yi etkisizleştirme operasyonlarının tam merkezinde. Merkel, Gabriel, Schulz, önce siz Türkiye’den elinizi bir çekin. Almanya’daki Türkler içerisinden seçtiğiniz şahısları ajanlaştırmaktan vazgeçin. 100-200 euro vererek Türk STK’lar içine yerleştirdiğiniz ucuz ajanlık yaptırdığınız Türkleri kullanmaktan vazgeçin. AB’ye girmemize engel olacaksınız, gurbetçileri devşireceksiniz, asimile için, İslamsızlaştırmak için çaba sarf edeceksiniz, öbür tarafta bir eliniz PKK’da bir eliniz FETÖ’de olacak... Almanya yanlış yolda. Almanya bu kafayla ile bir yere varamaz.”


Kaçamaz

Adil Öksüz’ü Almanya’nın himaye etmesini Yozgat'ta değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Zekeriya Öz, Celal Kara gibi eski savcılar da orada görülmüştü. Türkiye’nin talepleri oldu, maalesef olumlu bir cevap vermediler. Adil Öksüz ile ilgili de olumlu bir cevap verilmedi. Bir nota ile beklentilerimizi ilettik. Biz, bu beklentilerimizin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. FETÖ mensupları Türkiye içinde de dışında da devletin nefesini her daim enselerinde hissedecektir. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, hangi güçlerin himayesine girerlerse girsinler eninde sonunda onları bulacağız, Türkiye’ye getireceğiz, bundan kaçış yoktur” diye konuştu. 

#Merkel
#Almanya
#FETÖ
#Adil Öksüz
7 yıl önce