|

Erdoğan: Bunlara çok söyledik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Önemli bir mücadele veriyoruz. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 569. O tünelleri görüyorsunuz değil mi? Bunları nasıl yaptılar, maalesef bize dost görünen yanlış yapanlar var. Onlara çok söyledik. Yanlış yapıyorsunuz dedik" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:54 - 17/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:43 - 17/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 6. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün başka bir heyecana sahipsiniz. Mardin, Türkiye'nin özü, özeti, aynası olan bir şehirdir.

Önemli bir mücadele veriyoruz. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3569. O tünelleri görüyorsunuz değil mi? Bunları nasıl yaptılar, maalesef bize dost görünen yanlış yapanlar var. Onlara çok söyledik. Yanlış yapıyorsunuz dedik.


  • Benim vatandaşımın huzurunu kaçırdılar. Ümmeti böldüler. PKK'sıyla böldüler, FETÖ'süyle böldüler. Değerli kardeşlerim, Kürdü, Türkü, Süryanisiyle Mardin, ülkesine sahip çıktı. Böyle bir milletin evladı olduğum için şükrediyorum.

İnancı ve siyasi görüşü dolayısıyla tek bir vatandaşımızı dahi dışlamadan çalışıyoruz.

Mardin'in Derik ilçesinde görev yaparken şehit edilen kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ü rahmetle yad ediyoruz.

Bir dönem terörle anılan bu toprakların bambaşka bir çehreye kavuştuğunu görüyoruz. Türkiye'yi bölgemizde kirli tezgahın bir parçası haline getirme projelerini toprağa gömdünüz. Özellikle Kürt kardeşlerimin bölücü örgütün kime hizmet ettiğini artık kavradığını düşünüyorum. Bölücü örgüt masum sivilleri canlı kalkan olarak kullanacak kadar gözü dönmüş bir örgüttür. Bölücü terör örgütünün tek bir vatandaşımın dahi canına ve malına kastetmesine izin vermeyeceğiz.

#Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#Mardin
6 yıl önce