|

'Bu yıl en güçlü büyümelerden birini gerçekleştireceğiz'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bu sene Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını ortaya koyacağız inşallah. Türkiye hızla kalkınıyor, gelişiyor hem yerelde hem de ülke çapında" dedi.

Yeni Şafak
18:49 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:56 - 9/12/2017 Cumartesi
AA
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bu sene Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını ortaya koyacağız inşallah." dedi.

Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akkent Kongre ve Sanat Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının vizyonu ve çalışkanlığı sayesinde Gaziantep'in kültür sanat şehri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını terör örgütlerinin musallat edildiğini dile getiren Şimşek, "Geçen sene hain darbe girişimini yapmaya kalktılar. Bölgedeki terör örgütleri Türkiye'nin başına musallat oldu. FETÖ, DEAŞ buna rağmen dimdik ayaktayız. Güçlü bir şekilde medeniyet yarışında yolumuza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle biz bu coşku, heyecan ve ruhla kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz sürece hiç kimsenin Türkiye üzerinde oyun oynaması mümkün olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Şimşek, Türkiye'nin batının ülkeleriyle arayı kapattığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

  • "Türkiye dünya ile arayı kapatıyor. Dün Brüksel'de Avrupa Birliği ile yüksek düzeyli diyalog toplantısı yaptık. Düşünsenize 2000'li yılların başında kişi başına milli gelirde Avrupa'nın üçte bir düzeyindeydik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin 15 yıllık iktidarında Türkiye Avrupa Birliğiyle arayı 25 puan kapatmış. Yani üçte bir düzeyinden üçte iki düzeyine çıkmış. Bu sene Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını ortaya koyacağız inşallah. Bu sene bir milyondan fazla kardeşimize yılın ilk 7 ayında istihdam imkanı oluşturduk. Türkiye hızla kalkınıyor, gelişiyor hem yerelde hem de ülke çapında."
"Türkiye bölgenin teminatıdır"

Yakın tarihte büyük oyunlar oynandığını, bütün ülkelerde fitne ve fesatın kol gezdiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle devam etti:

"Kardeş kardeşe vurduruluyor. Allah'ın izniyle biz birliğimizi koruyacağız, kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Bütün bu oyuna karşı sürekli uyanık ve güçlü olacağız. Bu bölgede barışın, istikrarın, refahın da kilit ülkesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye bu bölgenin teminatıdır. Onun için buranın sağlam, güçlü olmasının Tükiye'nin sınırları ötesinde bir anlamı var. O nedenle biz aranızdaki ufak tefek farklılıkları bir kenara bırakacağız. Dedikoduya, fitneye asla prim vermeyeceğiz. Biz ne yapıyorsak yapalım işçimiz, mimarimiz, sanayicimiz işini yapacak. Ve biz bir bütün olarak daha güçlü olacağız. Başarıdan başarıya koşacağız. Biz bir taraftan bu güzelim eserlerin temelini atarak ülkemizi güçlendiriyoruz bir taraftan da dünyanın 190 ülkesine ihracat yaparak yenilikçi, teknolojik ürünlere imza atarak ülkemizi bu küresel rekabette güçlü bir şekilde konumlandırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kongre merkezimizde hayırlı olsun."

Mehmet Şimşek, açılıştan sonra beraberindekilerle birlikte Gazişehir Gaziantep-Ankaragücü maçını izlemek için ayrıldı.

#Mehmet Şimşek
#Gaziantep
6 yıl önce