|

Erdoğan: Bitti bu işler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da AK Parti Olağan İl Kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler" dedi.

Yeni Şafak
16:57 - 17/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:53 - 17/03/2018 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da ilk kongresi öncesi halka hitap etti. Erdoğan, "Afrin'de sona geldik. 3 bin 569 terörist etkisiz hale getirildi. Biz bu teröristlerin arkasında kim olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kardeşlerim biliyorum çok çektiniz çok çektik ama o günler artık geride kaldı. Şimdi yeni bir Diyarbakır inşa ediyoruz. Sizler de artık bu yeni Diyarbakır'ın ev sahiplerisiniz.

Kardeşlerim, bize bu kardeşliği çok gördüler be. Ne olurdu sanki kardeşçe yaşasaydık. Ama sabrettik. Sabreden kimse zafere ulaşır dedik. Ve ulaştık. Çok şehit verdik. İşte şu anda Afrin'de de sona geldik ve şu an itibariyle 3 bin 569 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne tüneller açmışlar, kamyonlar geçebilecek tüneller açmışlar. İçinde mühimmat, bombalar, silahlar. Kimden geldiğini biliyoruz. Mehmetçiklerimiz oyunu bozdu.

Ardından salona geçen Erdoğan, Diyarbakır İl kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Diyarbakırla aralarına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Bizim Diyarbakır'la olan muhabbetimiz öyle buzdan heykel gibi güneşi görünce eriyen türden değildir. Biz, Diyarbakır'la etle tırnak gibiyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

Camilerimizi delik deşik ettiler. Ama bakın kesilen kol yerine gelmez kesilen sakal daha gür biter ve daha gür bitti.

Diyarbakır zor günler geçirdi. Diyarbakır'a çok büyük yanlışlar yapıldı. Terör örgütlerinin cirit attığı yer haline geldi.

izim Diyarbakır'la aramızdaki kardeşlik hukuku, öyle düne-önceki güne dayanmaz.

Bizim kardeşlik hukukumuz Hazreti Adem'le başlamış, Hazreti Muhammed'in ümmeti olmakla perçinlenmiş, coğrafyamızdaki bin yıllık birlikteliğimizle de mühürlenmiştir.

Biz, inancımız gereği kimsenin kökenine, meşrebine, doğduğu yere bakmayız. Bizi sadece Allah'ın yarattığı bir kul olan karşımızdaki insanın, bu sıfatıyla sahip bulunduğu haklarını kullanıp kullanamadığı ilgilendirir.

Ülkemizde sadece Kürt olduğu için baskı görüp haksızlığa uğrayan kim varsa Tayyip Erdoğan yanında yer alır, onunla birlikte mücadele ederim.

Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi ama artık çektiremeyecek, bitti bu işler.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Diyarbakır
6 yıl önce