|

Böyle bir şey olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Esad rejimi ile PKK’nın anlaştığı, Esad’a bağlı güçlerin Afrin’e gireceği iddiası gündeme geldi. Erdoğan Putin’e, “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları ağır olur” dedi. Putin ise "Böyle bir şey olmayacak" karşılığını verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 07:57 - 20/02/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile görüştü.

Mehmetçik ve ÖSO’nun Afrin harekatında 80 noktayı teröristlerden temizlemesinin ardından panikleyen PKK, ilçeyi Esed’e terk edeceğini duyurdu. Rejiminden de benzer açıklamalar gelince Cumhurbaşkanı Erdoğan, devreye girdi. Erdoğan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ardından da Rusya Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan-Putin görüşmesinde başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki gelişmelerin ele alındığını belirtti.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi.

PLANLANDIĞI GİBİ SÜRECEK

Erdoğan, PKK-Esad anlaşmasına ilişkin Putin’e, “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları ağır olur” uyarısında bulundu. Putin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Böyle bir şey olmayacak" karşılığını verdi. Erdoğan görüşmede, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Putin de Rusya olarak bunu anlayışla karşıladıklarını söyledi. Erdoğan’ın Putin’e, Zeytin Dalı Harekatı’nın planlandığı gibi devam edeceğini söylediği aktarıldı.

RUHANİ'Yİ DE ARADI

Erdoğan, Putin ile görüştükten sonra İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi aradı. Görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

  • Erdoğan’dan Afrika çıkarması
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Şubat - 02 Mart 2018 tarihlerinde kalabalık bir heyet ile Afrika çıkarması yapacak. Erdoğan, 5 gün sürecek ziyaretler kapsamında Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’de temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 günlük Afrika ziyaretinde yapacağı temasların daha çok ekonomi ağırlıkta olacağı ve Moritanya ile Mali’de günü birlik ziyaretler gerçekleştireceği belirtildi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Putin
#Rusya
#Esed
٪d سنوات قبل