|

Bombalı aracı ihbar eden vatandaş olay anını anlattı

İstanbul Bahçelievler'de dün ele geçirilen patlayıcı yüklü minibüsle ilgili ihbarı yapan görgü şahidi, olay anını anlattı. Saldırıyı planlayan şahsın lastik tamiri için kendilerine başvurduğunu ifade eden olayın tanığı, "Hava ısısına göre çok fazla kıyafet vardı üzerinde. Konuşmasında duraklamalar vardı, uyuşturucu kullanmış gibiydi. Ondan dolayı şüphelendik" dedi.

Yeni Şafak
16:29 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 14/12/2017 Perşembe
IHA
Bahçelievler'de dün bombalı araç polis ekiplerini alarma geçirmişti.
Bahçelievler'de dün bombalı araç polis ekiplerini alarma geçirmişti.

Bahçelievler'de Şirinevler Çavuş Caddesi üzerinde park halindeki bombalı minibüs polisi alarma geçirmiş ve 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Bomba yüklü aracı polise ihbar eden görgü tanığı esnaf olay anını anlattı.

"Hava ısısına göre çok fazla kıyafet vardı üzerinde"

  • Saldırıyı planlayan kişinin lastik tamiri nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyleyen esnaf, "İlk bize geldiler. Lastiğinin patlamış olduğunu söyledi. Biz de ekip arkadaşlarımızdan birini görevlendirdik. Hava ısısına göre çok fazla kıyafet vardı üzerinde. Konuşmasında duraklamalar vardı. Uyuşturucu kullanmış gibiydi. Ondan dolayı şüphelendik. Buradan bir komşumuza rica ettik. Mal indiriyorduk, telefonum üzerimde değildi. Arkadaşımız polisi arayıp ihbar etti. Gittiğimizde polis arkadaşlar gelmişti. Bizim bilerek yaptığımız bir şey yoktu. Bomba aklımızın ucundan bile geçen bir şey değildi. Emniyetteki arkadaşlar olay yerini çevreleyince biz olayın ciddiyetinin farkına vardık. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı" ifadesini kullandı.
#İstanbul
#Bahçelievler
6 yıl önce