|

Bize kimse engel olamaz

Muhaliflerle birlikte Afrin ve Münbiç’teki terör yuvalarını dağıtacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna müttefikimiz gibi gözüküp sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olamaz” dedi. Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşerek ulusal güvenlik için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:36 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki terör yuvalarını dağıtmaya kimsenin engel olamayacağını belirterek, “Ben her zaman ne diyorum. ‘Bir gece ansızın.’ Geceler biliyorsunuz sayısızdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki terör yuvalarını dağıtmaya kimsenin engel olamayacağını belirterek, “Ben her zaman ne diyorum. ‘Bir gece ansızın.’ Geceler biliyorsunuz sayısızdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında ve sonrasında başta ABD’nin terör ordusu oluşturma girişimi ve Afrin operasyonuna ilişkin önemli mesajlar verdi. “Afrin’e yönelik operasyonun ne zaman yapılacağı” sorusu üzerine Erdoğan, “Ben her zaman ne diyorum? ‘Bir gece ansızın.’ Çünkü savaş stratejisinde geceler biliyorsunuz sayısızdır. Bir gece...” dedi. “Afrin operasyonuna Suriyeli muhaliflerin dahil olup olmayacağı” sorusuna karşılık Erdoğan, şunları söyledi: “Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele, bizim için değil. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz. Çünkü biz bugün onlara yardımcı olmazsak, yarın orada bizim için bir tehdit kuşağı oluşacak.

NEYİN SINIR GÜVENLİĞİ

Biz bu tehdit kuşağının oluşmaması orada bize gönül veren, Türkiye’ye karşı gerçekten muhabbeti fazla fazla olan bu tür insanlarla dayanışma içerisinde... Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? ‘Sınır güvenliği.’ Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye’de rejim, ‘bu bizim için bir tehdit oluşturur’ diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor.”

ARAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Amerikan yönetimine bu konuda uyarıların olduğunun hatırlatılmasının ardından, “ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşmeniz olacak mı?” sorusu üzerine Erdoğan, “Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem” diye konuştu. “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son gelişmelere ilişkin görüşmesinin olup olmadığı” yönündeki soruya Erdoğan, “Oluyor. Daha iki üç gün önce konuştuk, telefon diplomasimiz devam ediyor” karşılığını verdi.

MİLLET BU OYUNLARI AŞTI

“Afrin’e yönelik olası operasyonda hava desteğinin olup olmayacağı” sorusuna Erdoğan, bu konuda çok fazla detay istenmemesini söyledi. Erdoğan, “Bu stratejiktir. Bu taktiktir” dedi. Erdoğan, “MHP ile ittifakta Kürt vatandaşların küseceği” iddiasının hatırlatılması üzerine, “Onlara inanmayın. Bu millet o oyunları artık aştı” ifadesini kullandı.

BİRER BİRER DAĞITACAĞIZ

Erdoğan, “Dün Irak’ta oynanan oyunu bozduk, Suriye’de oynanan oyunun kalbine Fırat Kalkanı ile adeta bir hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir. Hala bizim rabiamızın anlamını kavrayamayanlar ve bu uğurda neler yapabileceğimizi göremeyenlerin olduğu anlaşılıyor” dedi.

ŞU ANA KADAR NE YAPTINIZ

Erdoğan, NATO’nun tutumunu da eleştirerek, “Ey NATO, siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde, tacizinde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Peki şu ana kadar siz, ne tür bir tavır aldınız?” diye sordu.

  • NATO’ya da danışılmadı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, DEAŞ’la Mücadele Koalisyonu Sözcüsü’nün Suriye’nin kuzeyinde “Suriye Sınır Güvenliği Gücü” tesis edileceği yönündeki açıklaması üzerinde duruldu. Erdoğan, söz konusu türden bir güç oluşturulmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Bazı müttefiklerin terör örgütleriyle iş birliği yapmalarını anlamanın mümkün olmadığına işaret eden Erdoğan, Suriye’deki son gelişmeler karşısında Türkiye’nin ulusal güvenliğini muhafaza için her türlü tedbiri alacağını hatırlattı. Konuyla ilgili endişelere hak verdiklerini belirten Stoltenberg ise Türkiye’nin kendini terör saldırılarından korumasının en doğal hakkı olduğuna vurgu yaptı. Stoltenberg, Suriye’nin kuzeyinde sözü edilen türden bir güç oluşturulması hususunda kendilerine danışılmadığını bildirdi. Erdoğan’ın Türkiye’nin sınırının hemen ötesinde bir terör gücü oluşturulmasına seyirci kalamayacağını ABD’li yetkililere her düzeyde anlatmaya devam edeceğini belirttiği görüşmede Stoltenberg’in de sorunun çözümü için müttefikler arasında açık diyaloğun önemine dikkati çektiği öğrenildi.
Bir başkan seçmişler tam facia

CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu’nun attığı tweetlere işaret eden Erdoğan, “Şimdi İstanbul’a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız var. Bu kişi madem ki kongre salonundan çıkmıştır öyleyse CHP’nin il başkanıdır. Ona diyecek sözüm yok. Ama bu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor, kendi söyledikleri zaten her şeyi anlatıyor. Bu tweetlerde neler yok ki” dedi. Kaftancıoğlu’nun, “Ermeni soykırımı” diyerek tarihi ve milleti aşağıladığını, “Devlet katil değil, seri katil” açıklamasıyla terör eylemlerinde güvenlik güçlerine saldırırken hayatını kaybedenlerin suçunu devlete attığına işaret eden Erdoğan, “Gezi olayları sırasında çekilen ve kendisine atfedilen, o yüzünde maske, elinde taş güvenlik güçlerimize saldırırken çekilmiş, eylemci resmi ona ait değilse bile bu vandallığa sahip çıktığını ispat ediyor. Diğer paylaşımlarından Gezi olayları sırasında insanları, ‘Ananı da al haydi Taksim’e’ diyerek tahrik etmek dahil provokasyonların her yerinde bu kişinin bizzat bulunduğu anlaşılıyor. Ey Kılıçdaroğlu, ey Kemal Efendi, söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Kiminle yoldasın, ortada işte. Bay Kemal, herhalde sen de bundan sonra çok daha fazla düşüneceksin” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür bir tipin başında bulunduğu partiye de tencere kapak misali her halde böyle bir il başkanı yakışır” dedi.

Suça teşvikten dava açacağız

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, bir firmadan alacağını tahsil etmekte yaşadığı sıkıntı sebebiyle Meclis'in önünde kendini yakmaya teşebbüs eden bir vatandaşa, “Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın” diyebilecek kadar vicdan ve ahlak fukarası olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Şu anda ben de arkadaşlarım da zaten suça teşvikten başta Bay Kemal hakkında davalarımızı açıyoruz. Lafa bak ya, bu söylenir mi? ‘Git kendini sarayın önünde yak ve sarayı da yak.’ Bu nasıl bir siyasetçi? Bu nasıl bir ülkede siyaset yapıyor? Bunların bedelini ödeyecekler. Terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunmayı, hatta bizzat terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan bir zihniyet, CHP’yi ne yapmıştır? Esir almıştır. Yazık, ülkemize de yazık, CHP’ye de yazık.Türkiye’nin ana muhalefet partisinin böyle bir avuç marjinalin elinde heder olması demokrasimiz adına da çok büyük kayıptır” dedi.

‘Kut’ül Amare’yi izlediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Beştepe Millet Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen”Kut’ül Amare” dizisinin tanıtımına katıldı. TRT’de yayınlanacak dizinin ilk bölümünü izleyen Erdoğan ve Yıldırım dizinin yapımcı ve oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Türkiye
#Suriye
#TSK
#Afrin
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce