|

Bitlis'te 20 bin kişi için okuma yazma kampanyası başlatıldı

Bitlis Valisi Ustaoğlu, "İlimizde tespitimize göre 20 bin civarında okuma yazma bilmeyen kişi var. Bir seferberlik içinde hedef kitlemiz olan 18-65 yaş grubu arasındaki okuma yazma bilmeyenlere yönelik yoğun bir kampanya ve çalışma sürecine giriyoruz " dedi.

Yeni Şafak
17:49 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 17:54 - 27/02/2018 Salı
AA
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "İlimizde tespitimize göre 20 bin civarında okuma yazma bilmeyen kişi var. Bir seferberlik içinde hedef kitlemiz olan 18-65 yaş grubu arasındaki okuma yazma bilmeyenlere yönelik yoğun bir kampanya ve çalışma sürecine giriyoruz." dedi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bitlis Valiliği Konferans Salonu'nda, Vali Ustaoğlu başkanlığında Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Ustaoğlu, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, 2018 yılının yatırım ve hayata geçirilecek projeler açısından yoğun geçeceğini belirtti.

Okuma yazma bilmeyenler için kampanya sürecine giriyoruz

Bitlis açısından yatırım temposunun yoğun olacağını ifade eden Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Okuma yazma seferberliğiyle ilgili yoğun mesai harcayacağız. İlimizde tespitimize göre 20 bin civarında okuma yazma bilmeyen kişi var. Bir seferberlik içinde hedef kitlemiz olan 18-65 yaş grubu arasındaki okuma yazma bilmeyenlere yönelik yoğun bir kampanya ve çalışma sürecine giriyoruz. İnşallah ilimizde istenen hedefi yakalarız. Kaymakamlarımız kendi ilçelerinde hazırlıklarını bir an önce tamamlasınlar. Bu konuda maalesef en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde sıkıntı var. Okuma yazma seferberliğinde özellikle bayanları dahil ederek istenen verimi alacağız."

Eğitimin önemine değinen Vali Ustaoğlu, şunları ifade etti:

  • "Ne çekersek cehaletten, cahillikten çekiyoruz. Maalesef bölgenin kaderi halkımız cahil bırakılarak başta terör örgütü olmak üzere birtakım sosyal problemleri hepimiz bazen kamuoyundan ve medyaya yansıyan boyutlarıyla görüyoruz. Bu konuda özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze çok ciddi görevler düşüyor. Sadece okuma yazma öğretilmesi değil, sosyal problemler noktasında ailelerin bilinçlendirilmeli."

Okuma yazma seferberliğinin Diyanet boyutuyla da ilgili çalışmaları da bulunduğunu aktaran Ustaoğlu, "2018 yılında ilimizde hem okuma yazma kampanyasının dışında Kur'an okuma seferberliği konusunda da iyi bir rüzgar estirelim diyorum." dedi.

#Bitlis
#Okuma
#İsmail Ustaoğlu
6 yıl önce