|

Bir haftaya kalmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de PKK’ya yönelik büyük operasyonun tarihini verdi. PKK’ya 4 bin 900 TIR silah veren ABD’yi de uyaran Erdoğan, “Amerika yılan çukuruna girmekte ısrarcıysa kendi bilir. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de PKK’ya yönelik büyük operasyonun tarihini verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de PKK’ya yönelik büyük operasyonun tarihini verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatıyla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline.” dedi.

BİR GECE ANSIZIN GELECEĞİZ

AK Parti Elazığ ve Bingöl kongrelerinde konuşan Erdoğan, “Son iki yüzyıldır nerede bir terör, bir kargaşa varsa, bir kaos varsa orada mutlaka birtakım güçlerin çıkarı, hesabı, tezgahı vardır” diye konuştu. Balkan coğrafyasının Osmanlı Devleti’nin elinden çıkmasının, dini azınlıkların kışkırtılması sonucu önce asayiş sorunları, sonra büyük isyanlar ve nihayetinde dış güçlerin müdahalesiyle topyekün kopuşla gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, vatandaşların tezahüratları üzerine, “Hiç şüpheniz olmasın bir gece ansızın geliyoruz, geleceğiz” ifadesini kullandı.

BIÇAKLA KESER GİBİ BÖLDÜK

Son iki yüzyıldır yaşananlardan ve 34 yıllık terörle mücadeleden alınan dersle her yerde aktif bir politika izlediklerini vurgulayan Erdoğan, “Biz, terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince güney sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatıyla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç’te bize verilen sözler tutulmazsa göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak’a kadar sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BÖYLE MÜTTEFİKLİK OLMAZ

Erdoğan, şöyle devam etti: “Sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum. Sadece 2017 boyunca, terör örgütüne Amerika’nın göndermiş olduğu silah sayısı 4 bin 900 tır. Böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz. Sen PYD’ye, sen gideceksin YPG’ye bu silahları vereceksin, ondan sonra da bize ‘Biz sizinle stratejik ortağız’ diyeceksin, bunu kimse yutmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma havaalanlarına indirerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Kimse bize ‘Bu silahlar oradaki kuvvetlerimiz için lazım’ safsatasını tekrarlamasın. Bu silahların Suriye’deki Amerikan askerleri için geldiğini söyleyen kişi, asker başına bir kamyon ve bir tır silah gerektiğini iddia ediyor demektir.”

AMERİKA YILANLA YATAĞA GİRDİ

Erdoğan, bölge politikalarını her şeye rağmen ABD ile yürütmek istediklerini söyledi. Bunun tek tarafın isteğiyle olmayacağına işaret eden Erdoğan, “Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, başımızın çaresine bakarızToplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler. Cerablus’tan El Bab’a kadar 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha imha ederiz. Öyle veya böyle, biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız.” diye konuştu.

  • Teröriste üniforma giydirmekle olmuyor
  • Erdoğan, “Kimse bizim zekamızla alay etmesin. Bugüne kadar bize söylediği her şey yalan ve manipülasyon olanlarla Suriye’de çözebileceğimiz sorun kalmamıştır. Yarın, öbür gün bölgede hiçbirimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa, bilinsin ki sebebi işte bu yalanlarla bizi oyalayanlardır. Teröristin üzerine üniforma giydirince, barındığı binanın tepesine de kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor" dedi.

BİZİ BÖLEMEYECEKLER

Cumhurbaşkanı, "Bölgeye getirilen binlerce TIR ve uçak dolusu silahın bir kısmı daha şimdiden karaborsada satılmaya, bir kısmı da bize karşı kullanılmaya başlandı. Bunu biz Irak’ta yaşadık" diye konuştu. Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türk’üyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Gakgoş’uyla, Arap’ıyla, Arnavut’uyla, velhasıl 80 milyon tek millet ve bizi bölemeyecekler" ifadelerini kullandı.

KANDİL’E KADAR GİTTİK

Vatanımızı bölemeyecekler. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse, işte F-16’larımızla, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla inlerine gireriz. Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de, Kato’da girdik mi? Ve yetmedi ta Kandil’e kadar gittik, yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek” dedi. Bu millete saldıranların bunun bedelini ağır ödeyeceğine işaret eden Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’nın da bunun bir örneği olduğunu söyledi.


Mutabakat ümmetin birliği için

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımıza yönelik destekleme kararını açıklamış olması şüphesiz bir dayanışın, bir milli mutabakatın ne denli güçlü bir şekilde oluştuğunun ifadesidir. Şahsım, partim ve milletim adına teşekkür ediyorum. Zira ümmetin birliği çok önemli. Birilerinin karanlık senaryolar peşinde koştukları bir dönemde yapılan açıklama, yerli ve milli duruş sahiplerinin saflarını sıkıştırmaları bakımından önemli” dedi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, bu devletmiş. Nerede? Pensilvanya’da. Hadi sıkıyorsa gel. Amerika da seni bir yere kadar taşır, Feto bunu bilesin. Ondan sonra kapıya koyacak, o zaman kaçacak delik arayacaksın. Sen kaçacaksın, biz kovalayacağız.”

  • Fethi Sekin'i unutmadı
  • Elazığ'ın, tarihinin her döneminde cesaret abidesi kahramanlar çıkarmış bir şehir olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bunun son örneğinin de bir yıl önce teröristleri tabancasındaki son kurşuna kadar çarpışarak durduran ve ardından şehit olan Fethi Sekin olduğunu söyledi.

OHAL kararı 17 Ocak’ta

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep başkanlığında 17 Ocak Çarşamba günü saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanacak. Ocak ayı olağan toplantısında, iç ve dış gelişmeler ele alınacak. Yılın ilk MGK toplantısında, 19 Ocak’ta sona erecek OHAL’in uzatılması yönünde tavsiye kararı alınacak. MGK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu da toplanacak. Toplantıda, OHAL’in üç ay süreyle uzatılmasına karar verilecek. Daha sonra Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilecek ve Resmi Gazete’de yayımlanacak OHAL kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresinin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak. Tezkerenin kabul edilmesiyle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL, 6. kez uzatılmış olacak.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suriye
#Afrin
#MHP
6 yıl önce