|

Biniş’le 23 sır görüşme

FETÖ’nün dinleme üssüne çevirdiği TİB’in kurucusu Basri Aktepe hakkındaki iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı. Aktepe’nin sivil imamlardan Harun Biniş ve MİT’ten sorumlu imamlardan Atilla Öztürk ile telefon irtibatının olduğu ortaya çıktı. Aktepe, darbe günü Akıncı’da bulunan Biniş’le 23 kez telefonla görüşmüş.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:28 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aktepe’nin sivil imamlardan Harun Biniş
Aktepe’nin sivil imamlardan Harun Biniş

FETÖ’nün bir dönem dinleme üssüne dönüştürdüğü TİB’in kurucuları arasında yer alan ve daha sonra TSK tarafından MİT’e devredilen GES Komutanlığı’nın başına geçen Basri Aktepe’nin 15 Temmuz darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Harun Biniş ve MİT’ten sorumlu imamlardan Atilla Öztürk ile telefon irtibatının olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Eylül 2016’da “FETÖ üyesi olmak” suçundan tutuklanan Basri Aktepe hakkında hazırladığı iddianamede çarpıcı ayrıntılar yer aldı. Şüpheli Basri Aktepe’nin, Tunceli’de 3. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı sırada FETÖ’nün MİT’e sızma planları doğrultusunda, 2011 yılında MİT’e baş müşavir olarak göreve başladığı belirtildi. Aktepe’nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 28 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılan 667 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildiği ifade edildi.


TİB’DEKİ YAPILANMAYI PLANLADI

İddianamede, Ankara Başsavcılığının sürdürdüğü bir soruşturmada şüpheli olan Adem Öcal’ın ifadesine de yer verildi. Öcay, ifadesinde, Aktepe’nin FETÖ üyesi olduğunu, örgüt adına TİB’deki yapılanmayı planladığını söyledi.

FETÖ’CÜLERLE
TELEFON TRAFİĞİ

İddianameye giren Aktepe’nin telefon irtibatları da dikkat çekti. Aktepe’nin FETÖ’nün MİT’ten sorumlu imamları arasında yer alan Atilla Öztürk ile 2011-2015 yılları arasında pek çok defa telefon ile görüştüğü vurgulandı. Aktepe’nin yine HTS kayıtlarına göre FETÖ’nün üst düzey yöneticileri arasında yer alan Bayram Arslan, Tuncay Delibaşı ve Mustafa Mert ile görüştüğü kaydedildi. Aktepe’nin ayrıca 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sivil imamlardan Harun Biniş ile toplam 23 kere telefon irtibatı kurduğu belirtildi. Biniş’in darbe girişiminden sonra Akıncı Hava Üssü’ndeki görüntüleri ortaya çıkmıştı.

GİZLENME STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI

İddianamede, Aktepe’nin ByLock kullanıcısı olmadığı ve Banka Asya hesabının bulunmadığına dikkat çekilirken, bunun örgütün gizlenme stratejisinin bir parçası olduğu kaydedildi. FETÖ’nün tepe yöneticilerinden firari Şerif Ali Tekalan’ın yeğeniyle evli olan Aktepe’nin oğlunun da örgüte bağlı Fatih Üniversitesi’nde okuduğu bilgisi de iddianamede yer aldı. İddianamede, “Söz konusu tespitin yapıldığı tarihte FETÖ’nün terör örgütü olarak kabul edildiğinden şüphelinin savunmalarına itibar edilmeyecektir” denildi.

#FETÖ
#Harun Biniş
#Basri Aktepe
6 yıl önce