|

Bilal Erdoğan: İmam Hatip nesli bu ülkenin güvencesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, ''İmam Hatip nesli, İslam dinini asli kaynaklarından öğrendi. İşte onun için imam hatip nesli, bu ülkenin güvencesidir. Bu ümmetin, bel kemiğidir'' dedi.

Yeni Şafak
17:56 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:08 - 9/12/2016 Cuma
DHA

Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 'Aksaray İmam Hatip Gençlik Buluşması'na katılmak için Aksaray'a geldi. Bilal Erdoğan'ın, Aksaray Üniversitesi'ni ziyaretinde kendisine Vali Aykut Pekmez ve Aksaray Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı da eşlik etti.



Bilal Erdoğan, yanında vali, belediye başkanı ve protokol mensupları ile Aksaray İmam Hatipliler Derneği tarafından 'Aksaray İmam Hatip Gençlik Buluşması'nın düzenlendiği spor salonuna geçti. Burada konuşan Bilal Erdoğan, İmam Hatip Okulu mezunu olmanın önemine değinerek, "Elhamdülillah, imam hatipliler, imam hatip davasını zirveye taşıdılar" dedi. İmam Hatiplilere kötü muamele reva görüldüğünü ileri süren Bilal Erdoğan, şunları söyledi:



"Ne muameleler reva görüldü, bunları biz yaşadık. 28 Şubatları yaşadık. 1980 öncesinde 70'lerde yaşananları, İmam Hatiplerin kapatılıp yeniden açıldığı dönemleri yaşadık. Neden Türkiye'de İmam Hatiplilere ikinci sınıf insan muamelesi yapıldı. Maalesef bu ülkede bu ülkenin değerleriyle barışık olmayan, bizim değerlerimize, inançlarımıza, düşman olan bir zümre türedi. Bu zümre ne bizim inancımızı, ne de değerlerimizi yaşamamızı istemediler.''



''İMAM HATİP NESLİ BU ÜMMETİN BEL KEMİĞİDİR''


İmam Hatip neslinin ülkenin bel kemiği olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:



"'Maalesef Türkiye'de 5 vakit namaz kılan, aynı Allah'a inanan insanlar, Allah'a inandıklarını sanarak bir kula kul olmuşlar. İmam Hatip neslini neden tasvip etmediler? Çünkü, birisi size gelip de 'namazını kılma, mecbur kalınca içki iç' demedi, deselerdi ne derlerdi, hayır derlerdi. Neden İmam Hatip nesli bunların tuzağına düşmedi. Çünkü İmam Hatip nesli, İslam dinini asli kaynaklarından öğrendi. İşte onun için imam hatip nesli, bu ülkenin güvencesidir. Bu ümmetin bel kemiğidir. 15 Temmuz şehitlerimizin arasında nice İmam Hatipli şehitlerimiz var. Allah onlara rahmet eylesin, Allah bizi şehitlerin yolundan ayırmasın.''


#Bilal Erdoğan
#TÜRGEV
#İmam Hatip
7 yıl önce