|

Beton mikserleri dehşet saçıyor

Taşıdıkları betonu 90 dakika içinde inşaat alanlarına teslim edebilmek için aşırı hız yapan beton mikseri şoförleri, insan hayatını hiçe sayıyor. İstanbul’da son 15 günde beton mikserlerinin karıştığı 4 ayrı kazada 2 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Ölenlerin yakınları mikser terörüne ‘dur’ denilmesini istedi.

Yeni Şafak
04:01 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 05:26 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Beton mikserleri dehşet saçıyor
Beton mikserleri dehşet saçıyor

Beton mikseri şoförleri İstanbul trafiğinde dehşet saçıyor. İnşaat sektörünün en önemli malzemesi olan hazır beton, miksere yüklendikten 90 dakika içerisinde inşaat alanına ulaştırılmadığı durumda kullanılamaz hale geliyor. Bu durum mikser şoförlerini hız yapmaya teşvik ederken, kazalara da davetiye çıkarıyor. Bunun son örneği geçtiğimiz gün İstanbul-Kadıköy’de yaşandı.

Göztepe’de köprü üzerinde beton mikserinin virajı alamayarak alt yolda seyreden aracın üzerine düşmesi sonucu 1 kişi feci şekilde can verirken, 5 kişi de yaralandı. Son 15 gün içerisinde Kağıthane, Küçükçekmece, Fatih ve Kadıköy’de meydana gelen 3 mikser kazasında da 1 kişi öldü 5 kişi de yaralandı.

3 BİN ARAÇ VAR

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “İstanbul’daki mikseri sayısı 10 yıl öne 300 civarındaydı. Şu anda bu sayı 3 bini buldu. Bir beton mikserinin, yüklendikten 90 dakika içerisinde inşaat alanına ulaşmalı. Fazla sevkiyat yapmak isteyen taşeron firma şoförleri kazalara yol açıyor" dedi.

Bu arada, Kadıköy-Göztepe’de köprüden uçan beton mikserinin şoförü Turan Demirkaya’nın son 3 yılda sigortasız, muayenesiz araç kullanmak ve aşırı hızdan dolayı 6 kez ceza yediği öğrenildi.


Kamyon terörü artık son bulsun

Kadıköy’de köprü üstünden bariyerleri aşarak düşen beton mikserinin altında kalan araçta feci şekilde can veren 31 yaındaki mobilya ustası Ergani Özcan’ın yakınları, kamyon terörüne ‘dur’ denilmesini istedi. Ergani’nin cenazesi dün Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Özcan’ın akrabası Nazım Aksu, “Maalesef kamyon terörü, bir yavrumuzu bizden aldı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Artık bu son olsun. İstanbul’daki bu kamyon terörüne ‘dur’ desinler. Her gün kamyonlarla çarpışacağız, altında kalacağız diye aklımız başımızdan gidiyor. Bu kadar vurdum duymazlık olmaz” diye dert yandı.

#Beton Mikseri
#İstanbul
7 yıl önce