|

Berberoğlu'na yurt dışına çıkış yasağı

Can Dündar, Erdem Gül ve Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Berberoğlu'na celse arasında verilen yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

Yeni Şafak
16:20 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:34 - 10/10/2018 Çarşamba
AA
CHP'den milletvekili seçilen Berberoğlu, TBMM'nin açılış gününde kürsüden yemin etmişti.
CHP'den milletvekili seçilen Berberoğlu, TBMM'nin açılış gününde kürsüden yemin etmişti.

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılanmasına devam edildi.

  • İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmada, tutuksuz sanık Berberoğlu ile Erdem Gül hazır bulundu.
  • Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısının, dosyanın, milletvekili olan sanık Berberoğlu yönünden durdurulması talebinin reddine karar verilmesini istediği öğrenildi.

Yurt dışına çıkış yasağı devam edecek

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyanın Berberoğluyönünden durma taleplerinin, sanığın avukatlarının belgeleri tam olarak sunmasının ardından değerlendirerek gelecek celse karar verilmesine hükmetti.

Enis Berberoğlu'na celse arasında verilen yurt dışına çıkış yasağının devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

#Enis Berberoğlu
#MİT tırları davası
6 yıl önce