|

Belediye Başkanı: 'O nikahı bizzat kıyacağım'

Geçtiğimiz günlerde nikah memurunun sorusuna 'Hayır demek ne mümkün' yanıtını veren ve bu nedenle nikahları kıyılmayan çifte Belediye Başkanı'ndan müjde geldi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çiftin aileleriyle görüştüğünü belirterek, "Önümüzdeki günlerde o çiftimizin nikahını bizzat ben kıyacağım" dedi.

Yeni Şafak
17:35 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:57 - 23/04/2018 Pazartesi
IHA
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gelinin nikah sırasında 'Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?' sorusuna 'Hayır demek ne mümkün' cevabını vermesi üzerine iptal edilen nikah sonrası devreye Belediye Başkanı Turgay Şirin girdi.

Başkan Şirin, genç çiftin nikahını kendisinin kıyacağını açıkladı. Manisa'nın Turgutlu ilçesinde evlilik töreninde gelin, nikah memurunun 'Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?' sorusuna "Hayır demek ne mümkün" cevabını verince çift dünya evine giremedi.

Belediye Başkanı ilk kez konuştu

Yaşanan bu olay sonrası Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mesai başladığında durumu daha net değerlendireceklerini ifade eden Şirin, "Nikah işlemleri yasal bağlayıcı işlemler olduğu için net cevaplar vermek daha sağlıklı olur" dedi.

Şirin, aileyi yakından tanıdığını dile getirerek, mesai başladıktan sonra konunun net bir şekilde çözüme kavuşacağını söyledi.

"Nikahlarını ben kıyacağım"

Başkan Şirin, aileleri yakından tanıdığını, çiftin kendi evlatları gibi olduğunu dile getirdi. Şirin, "Nikah tarafları tanıdığımız isimler. Bildiğimiz, tanıdığımız aileler. Çocukları da bizim evlatlarımız. Sıkıntılı bir durum varsa o sıkıntıyı gideririz ve bu konuda her zaman ailelerin yanındayız. Onların mutlu anlarında yanlarında olmak bizlerin asli görevi. Ben aile ile telefonda da görüştüm, farklı bir durum olmaz ise önümüzdeki günlerde inşallah o nikahı bizzat ben kıyarım ve konu tatlıya bağlanır. Belediye başkanlığımız adına nikah işlemlerinin hızlanması konusunda üzerimize düşeni yaparız" dedi.

#Manisa
#Nikah
#iptal
6 yıl önce