|

Bekçilik sınavı giriş belgesi yayımlandı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman’da yapılacak sınavın giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığını adaylar merak ediyor. Peki bekçilik sınavı giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

Yeni Şafak
11:07 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:23 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı 20 Ekim'de yapılacak.
Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavı 20 Ekim'de yapılacak.

Bekçilik sınav giriş belgeleri, bugün Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde erişime açılacak. İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman’da gerçekleştirilecek olan bekçilik sınavı 20 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak. Bekçilik sınavına ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, 09-23 Temmuz 2018 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacak.

  • 100 sorudan oluşacak ve 2 saat sürecek sınav, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman illerinde yapılacak.

Bekçilik sınavında adaylar su ve kalemini kendisi getirecek

- Sınavlarda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır,

- Adaylar sınava gelirken yanlarında
iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

- Sınav soruları ve cevap anahtarları 22 Ekim 2018 tarihinde
https://www.pa.edu.tr/
internet adresinden yayımlanacaktır.
#Bekçi
#MEB
6 yıl önce