|

Bayburt'ta okullar tatil

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yeni Şafak
21:05 - 18/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:07 - 18/01/2016 Pazartesi
AA

Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, yaptığı açıklamada, fırtınanın ilçe genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladığını söyledi.



Meteorolojik verileri de dikkate aldıklarını belirten Yıldızhan, "Fırtınanın bu gece ve yarında etkili olacağı beklentisi var. Bu nedenle yarın ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerimizde eğitim öğretime ara verme kararı aldık. Yine engelli ve hamile kamu çalışanlarımızda bir gün idari izinli sayılacak" dedi.



Kop Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar

Öte yandan, Bayburt- Erzurum karayolu güzergahındaki Kop Dağı Geçidi'nde fırtına ve buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.



Yetkililerden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerinin önemli geçitlerinden Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olmaya başladı.



Fırtına ve buzlanmanın karayolu ulaşımını etkilemesinin ardından Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge trafik ekipleri, kontrollü olarak ulaşımını sağladıkları Bayburt-Erzurum karayolunda ağır tonajlı tır, kamyon ve çekicilerin geçişine izin vermiyor.



Ekipler, Kop Dağı Geçi'di güzergahını hafif tonajlı araçlar ile yolcu otobüslerinin zincir takarak kullanmasına müsaade ederken, bekletilen araçların geçişine ise hava şartlarına göre sabah saatlerinde izin verecek.




#bayburt
#okullar
#tatil
8 yıl önce