|

Başsavcılık'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması: Arama izni 15 Ekim'de verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Suudi yetkililerin konsolosluk ve konsolosun evinin aranmasına 15 Ekim tarihinde izin verdiğine vurgu yapılarak, "Soruşturma uluslararası hukuk kurallarına riayet edilerek sürdürülüyor" ifadesine yer verildi.

Mustafa Sait Özkan
15:33 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:47 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki aramalar sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki aramalar sırasında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başsavcı İrfan Fidan imzalı açıklamada Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim tarihinde soruşturmanın ivedi bir şekilde başladığı hatırlatıldı.

  • Açıklamada Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in Levent Polis karakoluna olayla ilgili başvuruda bulunduğu belirtilerek, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Suudi Arabistan yetkilileriyle gereken yazışmaların yapıldığı, olay mahalindeki arama ve kriminal inceleme için izin istendiği kaydedildi.

Adli işlemlere başlandı

Arama talebinin 15 Ekim tarihinde Suudi Arabistan tarafından kabul edildiği kaydedilen açıklamada, aynı gün İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından arama, el koyma ve inceleme kararı alındığı hatırlatıldı. Soruşturmada Başsavcı vekili Hasan Yılmaz ve Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt'un görevlendirildiği, iki savcının da olay yeri inceleme ekibi ile birlikte konsolosluk binası, konutu ve konsolosluk araçlarında adli işlemlere başladığı belirtildi.

İnceleme ve soruşturmaya ilişkin adli işlemlerin devam ettiği kaydedilen açıklamada, uluslararası teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine titizlikle uyularak soruşturmanın yürütüldüğü kaydedildi.

#Cemal Kaşıkçı
#İstanbul
#Başsavcılık
5 yıl önce