|

Başlarına yıkacağız

Başbakan Yıldırım, Afrin’de süren harekata ilişkin “Teröristlere ve onların ağa babalarına da dünyayı dar edeceğiz. Ona buna güvenmesinler. Terör koridorunu başlarına yıkacağız” dedi. Devlet Övünç Madalyası Töreni’nde şehit yakınları ve gazilere seslenen Yıldırım, “Şehit ve gazilerimiz olmasaydı bu topraklarda bin yıl değil bir yıl bile yaşayamazdık” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:13 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Ankara’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nın son terörist yok edilene kadar süreceğini belirtti:

Türkiye, karanlık ellerin kirli oyunuyla diz çöktürülmeye çalışılıyor. Aziz millet bu oyuna gelmez. Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini elbette kesintisiz bir şekilde yürütecek. Zaman zaman Güneydoğu’da sergilenen ayrılıkçı oyunlara bizzat şahit olduk. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. 16 yaşında kurban eti dağıtan evladımızı vahşice katlettiler. Milletimiz bu oyunları bir bir bozdu. Bundan sonra da bozmaya devam edecek.

AĞABABALARINA DA DÜNYAYI DAR EDECEĞİZ

Bayrağımızı indirmeyecek, ezanlarımızı dindirmeyecek, teröristlere ve onların ağa babalarına da dünyayı dar edeceğiz. Kardeşliğimizi, hukuk ve demokrasiyi koruyarak bütün terör örgütlerinin başını ezeceğiz. Biz bu işe hukuk ve meşru müdafaa çerçevesinde son verirken ahkam kesmesinler. Kardeşliğimizi asla yok edemeyecekler.


SON TERÖRİST YOK OLANA KADAR

Bugün güney sınırlarımızda bazı tezgahlar planlanıyor. Türkiye’nin terörle mücadelede gösterdiği samimi ve kararlı tutum bazı çevrelere yeterli gelmedi. Dost ve müttefik bildiğimiz bazı ülkeler sınırlarımıza 30 bin kişilik terör ordusu kurma hayaline kapılmıştır. Bu terör yapılanmasına son vermek için Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattık. Bu harekat son terörist yok oluncaya kadar devam edecek.

Amaç bölgede yaşayan Arap, Kürt, Türkmen sivil insaları PKK, DEAŞ terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak, sınırlarımıza yönelen her türlü tehdidi yerinde bertaraf etmek. Sosyal medyada geçmiş olaylara ait fotoğrafları sanki Afrin operasyonunda çocuklar, siviller öldürülüyormuş gibi takdim etmekten çekinmiyorlar. Zeytin Dalı Harekatı’na leke sürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

ONA BUNA GÜVENMESİNLER

Bu bölgede bütün terör unsurları temizlenecek ve Suriye’den canını kurtarmak için vatanımıza gelen kardeşlerimiz oraya dönüp yerleşecek. Bölgede oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu başlarına yıkacağız. Ona buna güvenmesinler. Unutmasınlar, çay gider, kum kalır. Bizimle burada birlikte yaşamak istiyorlarsa emperyal güçlerin oyununa gelmesinler. Derhal silahlarını bıraksınlar, milletin başına bela olmaktan vazgeçsinler.

#Binali yıldırım
#Afrin
6 yıl önce