|

Başkaları da yanmasın

Bursa’da kreşte ölen 1 yaşındaki Melisa Tuana’nın babası İbrahim Memiş, “Bu olayda ihmal var. Sonuna kadar şikayetçiyim. Başkaları da yanmasın” dedi. 2 yılı aşkın süredir korsan çalışan kreşin bakıcısı F.B. tutuklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Minik bebek son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
Minik bebek son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş’in kreşte ölümüyle ilgili bakıcı tutuklanırken, bebeğin babası İbrahim Memiş, bu olayın peşini bırakmayacağını söyledi. Tüyleri diken diken eden üzücü olay, önceki gün Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi’nde Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında faaliyet korsan kreşte meydana geldi. Her ikisi de çalışan Melike-İbrahim Memiş (40) çiftinin 3’üncü çocukları Melisa Tuana, mama yedirildikten sonra uyutuldu. Ancak minik Melisa, daldığı uykudan bir daha uyanamadı. Minik yavru, ambulansla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


SORUŞTURMA AÇILDI

Adı geçen dernekte cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yeri inceleme ve keşif işlemi gerçekleştirildi, delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el koyuldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada, Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği’nin, eğitim ortamı oluşturarak 1 ile 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verdiği belirlendi. Olayda ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı S.A. ile kreşte bakıcılık yapan F.B, taksirle öldürme suçundan gözaltına alındı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen F.B. tutuklanırken, dernek başkanı S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Evlat acısıyla yanan Melisa’nın babası İbrahim Memiş, “Bu olayda ihmal var. 40 dakika önce kalbinin durduğunu söyledi doktor. 40 dakika çocuğa hiç bakılmamış. Bize, ‘çocuğunuz morardı, ölmüş’ dediler ve telefonu kapattılar. 1 yaşındaki çocuğumun ağzından pilav taneleri çıktı. Biz de yemek veriyoruz ama hemen uyutmuyoruz. Konu kapatılamaz. Başka birinin de başına gelmesin. Başkaları da yanmasın. Sonuna kadar şikayetçiyiz. Devamını da getireceğim” şeklinde konuştu.


Cenazesi toprağa verildi

Melisa Tuana Memiş’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için kaldırıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Minik bebeğin battaniyeye sarılı cansız bedenini, cenaze aracına amcası Şener Memiş taşıdı. Minik Melisa’nın cenazesi, daha sonra Çimen Camii’ne götürüldü. Törene katılan bebeğin ailesi ve yakınları acılı babayı teskin etmeye çalıştı. Melisa’nın cenazesi, burada öğle namazını müteakip kılınan namazının ardından Hastane Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

#Bursa
#Kreş
#Ölüm
5 yıl önce