|

Kuvvet komutanları Çankaya'da

Başbakan Yıldırım, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin'i kabul edecek

Yeni Şafak
11:49 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:19 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım'ın Çankaya'daki kabulü.
Başbakan Binali Yıldırım'ın Çankaya'daki kabulü.
Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan
, bugün, Kara Kuvvetleri̇ Komutanı Orgeneral
Yaşar Güler
, Deni̇z Kuvvetleri̇ Komutanı Korami̇ral
Adnan Özbal
, Hava Kuvvetleri̇ Komutanı Orgeneral
Hasan Küçükakyüz
ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral
Ari̇f Çeti̇n
'i̇ Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.


  • Sınırda tatbikat
  • Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı yakınlarında başlatılan tatbikat devam ediyor.
  • Tatbikat, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan tır parkının karşısındaki arazide gerçekleştiriliyor. Tatbikatta, büyük bölümü tank olmak üzere çok sayıda askeri araç yer alıyor.
  • Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığı belirtilmiş, bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesindeki operasyonların da sürdürüldüğü kaydedilmişti.
Dev yığınak

Mehmetçik, Astana’da yapılan anlaşma kapsamında İdlib’de güvenliği sağlamaya hazırlanırken, Hatay-Kilis hattındaki askeri sevkiyat dün de devam etti. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki askeri birliklerden hareket eden ve trenle İskenderun Garı’na ulaşan araçlar, askeri personel tarafından vagonlardan indirildi. Alınan güvenlik önlemleri sonrası araçlar Ahmet Tor Kışlası’na nakledildi. Tank, obüs ve zırhlı araçlar sınır bölgelerinde konuşlandırılacak.


#Binali Yıldırım
7 yıl önce