|

Bartın'da FETÖ davasında 4 sanığa hapis cezası

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu 4 sanığa, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Yeni Şafak
18:57 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 21:36 - 8/08/2017 Salı
AA
Bartın'da FETÖ davasında 4 sanığa hapis cezası
Bartın'da FETÖ davasında 4 sanığa hapis cezası

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ayrı ayrı yargılanan tutuklu sanıklar akademisyen Orhan Er, öğrenciler Burak Çetin, Rumeysa Nur Yılıdırım ve İbrahim Saim Sağlam katıldı.

Sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Akademisyen Er, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullanmadığını ve hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü.

Sanık Çetin ise ”Ben 21 yaşındayım. Bu yaşıma kadar vatanıma milletime hizmet ettim. Bu vatana 21 yıl boyunca ihanet etmedim. Benim suçum yok. Ben bu vatanın evladıyım, Anadolu çocuğuyum." şeklinde konuştu.

Savunmalarının ardından mahkeme heyetince son sözleri sorulan sanıklar, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanıklar Orhan Er, Burak Çetin, Rumeysa Nur Yıldırım ve İbrahim Saim Sağlam’a 6 yıl 3’er ay hapis cezası vererek, adli kontrol şartıyla tahliyelerini kararlaştırdı.

#Bartın
#FETÖ
#karar
7 yıl önce