|

Barış mesajları verecekler

Bosnalı öğrencilerden oluşan “Sultan Abdülhamit Korosu”, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki bağları yeniden güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:33 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
“Sultan Abdülhamit Korosu”, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki bağları yeniden güçlendirmeyi amaçlıyor.
“Sultan Abdülhamit Korosu”, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki bağları yeniden güçlendirmeyi amaçlıyor.

Koronun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren kuruculardan Orhan Çakmak, Bosna’nın Türkiye için farklı bir konumda olduğuna işaret ederek, “Birlikte 538 yıl yaşamışız. Ben de Bosna ve Türkiye arasında güzel bir ekip oluşsun ve bu ekip hem Türkiye hem Bosna hem de Avrupa’da konserler versin istedim” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR İNSAN

Türkiye Bosna Hersek Kardeşlik Platformu Başkanı da olan Çakmak, Sultan Abdülhamit’in Osmanlı Devleti’nde çok önemli bir padişah olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: “Ben Sultan Abdülhamit’i Cumhurbaşkanımızla çok özleştiriyorum. Bugün Sultan Abdülhamit’in yaptıklarını saymakla bitiremeyiz. Sultan Abdülhamit, Osmanlı’nın en zayıf döneminde, 33 yıl bir karış toprak vermeden ülkeyi yönetmiş ve maalesef aynı bugün yaşadığımız olaylar gibi şeyler yaşayarak tahttan indirilmiş çok önemli bir insan. Gençlerin de ‘Sultan Abdülhamit kimdir acaba?’ diye sorup hayatını öğrenmesini istediğimden koroya bu ismi verdim.”

HER DİLDEN ŞARKILAR OLACAK

Çakmak, Türk-İslam dünyasının bir araya getirildiği ve harmanlandığı bir ekip kurmak istediklerine dikkati çekerek, “Korodakiler Boşnak olabilir ama Kazakça, Kırgızca, Türkmence, Arapça, İngilizce şarkılar da söyleyecek. Türkçe bizim önceliğimiz. Dünyaya mesajlar ileteceğiz. Asıl hedefimiz ve amacımız bu inşallah” ifadelerini kullandı.

#Bosna Hersek
#Sultan Abdülhamit Korosu
6 yıl önce