|

Bakanlıktan Balıkesir'de 'kuduz karantinası' açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde görülen kuduzun yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı ve bölgede aşılama ve karantina işlemlerinin yapıldığı açıklandı.

Yeni Şafak
18:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 18:03 - 11/11/2018 Pazar
AA
ARŞİV
ARŞİV

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Sarılar Mahallesi'nde bir büyükbaş hayvanda kuduz hastalığının tespit edildiği kaydedildi.

Hastalığın meraya dayalı hayvancılık yapan ve 5 büyükbaş hayvanı bulunan bir çiftçinin işletmesinde görüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

  • "Hastalıklı hayvan itlaf edilmiş, işletme dezenfekte edilmiştir. Bu kapsamda söz konusu hastalığın yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Hastalık mihrakında derhal aşılama ve karantina işlemleri yapılmıştır. Yine söz konusu kırsal alanın etrafında bulunan, Hacıbozlar, Kırtık, Yalancılar, Kuzgun mahallelerinde de 'aşılama çalışmaları' yapılmıştır. Ayrıca söz konusu yerleşim yerlerinde sadece büyükbaş hayvanlar değil, kedi ve köpekler de aşılanmıştır. Netice itibarıyla konuya ivedilikle müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, gerekli bütün tedbirleri alarak hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir."

#Balıkesir
#Karantina
#Kuduz
#Tarım ve Orman Bakanlığı
5 yıl önce