|

Bakan Sarı gözyaşlarını tutamadı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Teğmen Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı'nın cenazeleri, törenin ardından memleketlerine gönderildi. Biçakçı'nın ablasının feryatları törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı ağlattı.

Yeni Şafak
16:56 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı için tören düzenlendi.



Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.



Şehit Biçakcı'nın ablası Pınar Peker, kardeşinin tabutuna sarılarak, "Seni de mi tabuta koyacaklardı", "Sen öleceğine ben kalbimi verseydim ablam", "Sen kalk, yer değiştirelim" diye ağıt yaktı.




Törene katılan şehit Teğmen Özatak'ın 9 kardeşi de büyük üzüntü yaşadı.



Diyarbakır Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı emrine 27 Temmuz 2015'te atanan şehit Özatak'ın, Diyarbakır Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevliyken şehit olan arkadaşları yerine gönüllü görev yapmak için dilekçe verdiği, 28 Ocak'ta da Diyarbakır Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı 2. Bölük Komutanlığında tim komutanı olarak görevlendirildiği öğrenildi.



"Bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir"


Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, yaptığı konuşmada, Türk milletinin her türlü felaket karşısında büyük sabır gösterdiğini, vatanı söz konusu olduğunda da hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini söyledi.



Üzerinde yaşanan toprakların Türk yurdu kalmasının uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerin eseri olduğunu anlatan Çelikkollu, şunları kaydetti:



"Bilinmelidir ki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyetini korumak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."



Törenin ardından şehit Teğmen Özatak'ın cenazesi memleketi Hakkari'ye, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Biçakcı'nın cenazesi de Trabzon'a gönderildi.



Cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Asker Hastanesi Baştabibi Servet Emeksiz katıldı.



Dün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda iki asker şehit olmuştu.

#şehit
#tören
#Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak
#Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı
8 yıl önce