|

Bakan Eroğlu: Bize caka satan ülkeler tarih sahnesinden silinecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ülkemize caka satan ülkeler yakın zamanda tarih sahnesinden silinecek. Türkiye'nin önü ise açıktır. Türkiye'yi küresel güç yapacağız" dedi.

Yeni Şafak
20:09 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

Eroğlu, Muğla Atatürk Spor Salonu'nda, bakanlığına bağlı kurumlarca 89 milyon lira tutarındaki 16 yatırımın temel atma ve orman mahallelerine sertifika dağıtım törenine katıldı.Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, dünyanın göz bebeği Muğla'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu, kente şu ana kadar bakanlığının 69 yatırım yaptığını, bunlara 16 tane daha eklediklerini söyledi. Muğla'ya 13 yılda 10 milyar yatırım ve destek sağladıklarını belirten Eroğlu, "Yaptığımız her şey milletimiz için. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü benimsemiş bir anlayışla hizmetlerimizi yapıyoruz" dedi.Geçmiş yıllarda bakanlık olarak Muğla'ya 69 müjde verdiklerini hatırlatan Eroğlu, "Bunların büyük kısmı tamamlanarak hizmete girdi. Muğla için verdiğimiz 69 projeden 51'i tamamlanarak hizmete girdi. Yani verdiğimiz sözlerin yüzde 85'ini tamamladık. 18 tesisi de bu yılın aralık ayında tamamlayacağız. Biz sözümüzün eriyiz. Verdiğimiz söz senettir" diye konuştu. 13 yılda Türkiye'nin yaşadığı dönüşümü anlatan Eroğlu, dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyledi.Türkiye'nin AK Parti hükümetinin çalışmalarıyla büyük bir yol aldığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:"Dünyada kriz olurken yapılan yatırımlarla Türkiye'de işler artık dört dörtlük gidiyor. Kriz ülkemizden teğet bile geçemiyor.13 yılda yakaladığımız dönüşüm sayesinde dünyada ekonomik kriz yaşanırken Türkiye ekonomisini dört dörtlük bir şekilde büyüttü. İMF'ye olan borcumuzu ödedik. Merkez Bankamızın kasası dolu. Göreve geldiğimiz zaman Türkiye'de 81 ilin 76'sında suyun olmadığını fark ettik. Biz, 'su medeniyettir' dedik. 2050 yılına kadar 41 milyon vatandaşa yetecek suyu temin ettik."Türkiye'nin bir çok bölgesinde arazinin engebeli olduğunu ve bunun da taşkına sebep olduğunu hatırlatan Eroğlu, "Bin 900'ün üzerinde derede ıslah çalışması yaptık. Bir yandan da sulanabilir arazinin yüzde 75'ni sulamaya açtık. 6 milyon araziyi sulayan biziz. Türkiye'de yapılan tarımsal faaliyetler dünyada 7. sıraya yükseldi, neden çünkü su var." 2019 yılının sonuna kadar, 31 Aralık 2019 saat 16.59'da Türkiye genelinde bin 71 gölet ve sulama alanını milletin hizmetine sunacaklarını dile getiren Eroğlu, zamanla yarışıldığını, bundan sonra Türkiye'nin daha da büyümesi gerektiğini kaydetti.



"Artık dünyanın merkezi Türkiye'dir"


Ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini vurgulayan Eroğlu, "Artık dünyanın merkezi Türkiye'dir. Pek çok ülkenin bizde gözü var. Ama bizim, gözü olanın gözünü oyabilecek gücümüz var. Çünkü biz büyük ve güçlü bir milletiz. Ülkemize caka satan ülkeler yakın zamanda tarih sahnesinden silinecek. Türkiye'nin önü ise açıktır. Türkiye'yi küresel güç yapacağız. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına taşıyacağız" diye konuştu.Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı İhsan Küreci, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve protokol üyeleriyle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 5 tesisin temelini atıp, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 3 tesisin açılışını yaptı.Eroğlu, daha sonra orman köylülerini kalkındırmak için 15 aileye süt sığırcılığı kapsamında Orköy sertifikası ve 243 aileye de gelir getirici tür sertifikaları dağıttı.

#açılış ve temel atma
#Muğla
#Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
8 yıl önce