|

Bakan Canikli: ABD ve Almanya Türkiye'ye örtülü ambargo uyguluyor

Milli Savunma Bakanı Canikli, ABD ve Almanya'nın Türkiye'ye örtülü ambargo uyguladığını belirterek, yabancı mevkidaşlarına bu konuyla ilgili bir liste vermesine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Bakan Canikli tüm bunlara rağmen Türkiye'nin bugün itibariyle sahip olduğu imkanlarla gerek içeride gerek dışarıda her türlü operasyonu kimseye muhtaç olmadan yapabileceklerinin altını çizdi.

Yeni Şafak
10:54 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Milli Savunma Balkanı Nurettin Canikli, Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.
Milli Savunma Balkanı Nurettin Canikli, Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

Yenisafak.com ve GZT'nin sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan ortak programına katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli ve milli silah hamlesinde kısa sürede çok yol aldığını anlatan Bakan Canikli, ihtiyaç duydukları zaman yabancı ülkelerden silah ve mühimmat alamadıklarını söyledi.

"Almanya, PKK ile mücadelede kullanmayalım diye tankları vermedi"

Bunun geçmiş dönemlerde Kıbrıs harekatında da 90'lı yıllarda da çeşitli örnekleri olduğunu hatırlatan Bakan Canikli şöyle devam etti:

"90'lı yıllarda o dönemlerin en gözde tanklarından olan Leopard'ları Almanya'dan parasıyla almak istedik. Doğu ve Güneydoğu'da kullanamazsınız dediler. Zaten o dönemde Türkiye sadece PKK belası ile uğraşıyor ve bu tehdit o iki bölgeden geliyordu. Orada kullanmayacaksak nerede kullanacağız?"

"ABD ve Almanya başta olmak üzere örtülü ambargo uygulayan ülkeler var"

"ABD ve Almanya örtülü ambargo uyguluyor bize. Bunu açık ve net söylüyorum" diyen Canikli, "Bu ülkelerin savunma bakanlarına liste verdim hangi firmalar bizim ülkemize ambargo uyguluyor diye ama değişen bir şey olmadı. Sadece bu iki ülke değil başka ülkeler de var. Bizim askeri alanda bugünkü yeteneklere sahip olmamızda tabi ki bu yaşananların katkısı var" ifadesini kullandı.

"Tüm tehditleri tek başımıza defedecek kapasitemiz var"

Canikli ayrıca, Türkiye'nin bugün itibariyle yabancı bir ülkeden herhangi bir destek almadan hem yurt içinde hem de yurt dışında tüm tehditleri bertaraf edebilme yeteneğinde olduğuna dikkati çekerek, "Bu topraklar için bu coğrafya için başkasına güvenemeyiz. Geçmişte acı tecrübelerimiz oldu ama bugün dışarıdan tek bir silah almadan kendi başımızın çaresine bakabileceğimiz bir seviyedeyiz" dedi.

#Nurettin Canikli
#ABD
#Almanya
#Ambargo
6 yıl önce