|

Bahçeli'den uzman jandarmalara müjde

MHP lideri Bahçeli, uzman jandarmaların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve okulda geçen bir yıllık sürelerin hizmetten sayılması yönündeki talebine yanıt verdi. Bahçeli, "24 Haziran’dan sonra gereği neyse yapacağımızın bilinmesini temenni ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
18:36 - 14/06/2018 الخميس
Güncelleme: 18:43 - 14/06/2018 الخميس
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabı üzerinden jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü için açıklamalarda bulundu. Bahçeli, uzman jandarmaların ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve okulda geçen bir yıllık sürelerin hizmetten sayılması yönündeki talepler için de 24 Haziran sonrasına işaret etti.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Türk milleti tarih boyunca nice kahramanlık ve fedakarlıkla bekasını korumuş, birlik ve dirliğine toz kondurmamıştır. Bu konuda eşsiz bir görev şuuruyla mücadele eden vatan evlatları her dönemde üstlendikleri sorumlulukları cesaretle yerine getirmişlerdir. Jandarma Teşkilatı vatan savunmasında, asayiş ve güvenliğin temininde insanüstü bir çaba sarfetmekte, takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Orhun Kitabelerinde Yargan olarak geçen emniyet ve asayiş görevlileri Jandarma Teşkilatımızın köklü bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir.

Selçuklu Devleti’nde Surta, Osmanlı İmparatorluğu’nda Subaşı, devamında Zaptiyeler bir bakıma devirlerinin Jandarmalarıdır. Jandarma Teşkilatı vatan ve millet sevdasıyla yanıp tutuşan kahramanlar yuvasıdır. Bugün Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 179’ncu yıldönümüdür. Jandarma; vatandaşlarımızla doğrudan temas eden, kırsal alanda milli güvenlik ve düzenin sağlanmasında eşsiz hizmetleri bulunan inanmışlık, adanmışlık, anıtlaşmış mücadele ruhudur. Terörle mücadelede en çok şehit veren kuruluşlar arasında Jandarma Teşkilatımız en ön saflardadır. Jandarma mazlumun yanında, zalimin karşısında; haklının savunucusu suçlu ve hainlerin amansız takipçisi ve hasmıdır.

Beklentilerin yanındayız

Özellikle Uzman Jandarmalarımızın çok sayıda meşru talepleri vardır. Bunlardan birisi ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi, diğeri ise okulda geçen bir yıllık sürelerin fili hizmetten sayılmasıdır.


Bu kapsamda Uzman Jandarmalarımızın talep ve beklentilerinin yanında olacağımızın, 24 Haziran’dan sonra gereği neyse yapacağımızın bilinmesini özellikle temenni ediyorum. Ayrıca Uzman Çavuşlarımızın da 3600 ek gösterge talepleriyle birlikte kadroya alınmaları hususunda kararlı ve tavizsiz bir mücadele vereceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, Uzman Jandarmalarımızla birlikte Uzman Çavuşlarımızın seslerinin duyulmasını mecburiyet addediyorum."

#Devlet Bahçeli
#Jandarma
٪d سنوات قبل