|

Bahçeli’den bir uyarı da teşkilata

MHP lideri Devlet Bahçeli, bazı AK Parti adaylarına dönük yaptığı ‘fitne’ ikazının ardından teşkilatlarına da uyarıda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:42 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​​MHP lideri Devlet Bahçeli
​​MHP lideri Devlet Bahçeli

Seçim çalışmalarına Sivas'tan başlayan Bahçeli, bu kapsamda geçtiğimiz hafta 5 ilde “24 Haziran, Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl?” temalı bölge istişare toplantıları gerçekleştirdi. Ramazan Bayramı’nın ikinci günü İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda teşkilatla bayramlaşacak olan Bahçeli burada da bir seçim konuşması yapacak. Bayramın ardından da Adana, Samsun ve Ankara'da temalı mitingler düzenleyecek.

ÜSLUBA ÖZEN

Bahçeli, geçen hafta yaptığı bölge istişare toplantılarında teşkilatlarla bir araya geldi. Teşkilatlardan seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Bahçeli, teşkilatların sahada karşılaştıkları sorunları ve edindikleri gözlemleri de dinledi. Bu istişarelerin sonucunda AK Partili bazı vekillere fitne uyarısı yapan Bahçeli'nin MHP teşkilatlarını da bu konuda uyardığı öğrenildi. Bahçeli teşkilatlarına yetkili ağızlardan çıkmayan, resmiyet kazanmamış açıklama ve iddialara aldırış edilmemesi konusunda tavsiyelerde bulundu. Bu süreçte, kullanılan dil ve üsluba özen gösterilmesi, ittifakı zora sokan yorum ve diyaloglardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, aday listelerinin açıklanmasının ardından sahaya inen milletvekili adayları ve parti yönetimi de ittifaka zarar gelmemesi için alandaki çalışmalarına özen gösteriyor.

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce