|

Aynı arabayı onlarca kişiye sattı: Vurgun 50 milyon TL

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde aynı otomobillerin onlarca kişiye satıldığını iddia eden 80 kişi emniyete giderek şikayetçi oldu. Dolandırıcılık olayında 50 milyon liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Dolandırıcının bir devlet okulunda öğretmenlik yaptığı ve elinde olduğunu iddia ettiği araçları piyasa fiyatının 25-30 bin TL altında sattığı öğrenildi.

Yeni Şafak
13:08 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 1/08/2018 Çarşamba
IHA
Yaklaşık 80 kişiye aynı otomobili satan dolandırıcının milyonlarca liralık vurgun yaptığı iddia edildi.
Yaklaşık 80 kişiye aynı otomobili satan dolandırıcının milyonlarca liralık vurgun yaptığı iddia edildi.

Kırıkhan ilçesinde ticaretle uğraşan farklı mesleklerle uğraşan yaklaşık 80 kişi parasını ödedikleri kişinin otomobilleri teslim etmemesi üzerine dolandırıldıklarını iddia ederek emniyete başvurdu.

İddialara göre, Kırıkhan’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda öğretmenlik yapmakta olan Emre K. Dörtyol'da kendisinin olduğunu iddia ettiği bir oto galeri ve bir yedi emin deposu üzerinden Kırıkhan’daki tanıdıklarına otomobil satmaya başladı.

  • İhaleyle devletin icra makamlarından satın aldığı otomobilleri piyasasının 20-25 bin lira aşağısına Kırıkhan’da satmaya başlayan Emre K. kısa sürede çevresinin güvenini kazandı. Öğretmen olmasının verdiği güvenle birçok kişi Emre K.’dan otomobil sipariş etti.

Evinin önünde nöbet tuttular

Emre K.'nın Belen'de bulunan evini boşaltmak istediği haberini alan mağdurlar Kırıkhan'dan Belen ilçesine toplu halde geldi.

Emre K.'yı görmek isteyen mağdurlar amaçlarına ulaşamadı. Emre K.’nın memleketten kaçacağını Belen Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildiren mağdurlar geç saatlere kadar burada beklediler.

"50 yıllık birikimimi verdim mağdurum"

Mağdurlardan Necmettin Yar, 1 milyon yüz bin lira karşılığında 23 tane otomobil aldığını belirterek, süreci şöyle anlattı:

  • "Ben Emre K. ile eniştem aracılığıyla tanıştım. Olmayan arabaları almışız parasını ödedik. ‘Arabalarınız bugün, yarın gelecek’ diye bizi on aydır oyaladı. Dörtyol'da oto galerisi ve yediemin deposu vardı gittik gördük. Bizi güvendirdi ama bugüne kadar bir tane araç teslim etmedi.
  • Bana sattığı arabayı defalarca başkasına satmış bize arabaların fotoğraflarını gönderdi ama ne araba geldi ne paramızı verdi. Benim gibi 70-80 kişi mağdur yetkilerden yardım bekliyoruz. Ortada 50 trilyonluk vurgun var. Ben 50 yıllık birikimimi verdim mağdurum."

Mağdurlardan Hamit Kaya ise kendisine gönderilecek araçların fotoğraflarını göstererek, "Geldi, gelecek, yolda diyerek bizleri oyaladı. İstanbul’dan ihaleden aldığı otomobilleri bizlere satacağını söylemişti ama ortada ne otomobil var ne paramızı alabiliyoruz" diye konuştu.

#Hatay
#Otomobil
#Dolandırıcılık
6 yıl önce