|

'Askerlerimiz geçen seneye oranla çok iyi şartlara kavuştu'

Hakkari Valisi Toprak, "Askerlerimiz geçen seneye oranla çok iyi şartlara kavuştu. Güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına dayalı olarak teknolojinin son derece üstün sistemlerini kullanarak bizlerin huzuru ve güveni için fedakarca görev yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
19:44 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:48 - 20/12/2017 Çarşamba
AA
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, mehmetçiği ziyaret etti
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, mehmetçiği ziyaret etti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türk askerinin geçen seneye oranla çok iyi şartlara kavuştuğunu belirterek, "Güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına dayalı olarak teknolojinin son derece üstün sistemlerini kullanarak bizlerin huzuru ve güveni için fedakarca görev yapıyorlar.” dedi.

Toprak, Orduevi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Bu tür toplantıları zaman zaman rutin olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Toprak, "Bir arada bulunmamız bize birliğimizi, bütünlüğümüzü ve gücümüzü gösteriyor. O manada bu toplantıların önemi büyük. Biliyorsunuz güvenlik güçlerimiz yoğun çalışmalar içerisinde. Geçen günlerde Çukurca ve Yüksekova’da sınırın sıfır noktasındaki üs bölgelerinde görevli askerlerimizi ziyaret ettik. Askerlerimiz geçen seneye oranla çok iyi şartlara kavuştu. Güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına dayalı olarak teknolojinin son derece üstün sistemlerini kullanarak bizlerin huzuru ve güveni için fedakarca görev yapıyorlar.” diye konuştu.

Son yıllarda kentte çok şeyin değiştiğini dile getiren Toprak, "
Huzur havasının oluşmasında sizlerin de çok büyük payı var. Hakkari’de şu anda bambaşka bir imaj var. Bu tek başına olacak bir konu değil, bunda sizlerin ve bütün kurumlarımızın payı var. Bu da bizi çok memnun ediyor. Bir bütünlük içerisinde karşılık sevgi, saygı içerisinde yaşamak bizlere mutluluk veriyor.
” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Aralık Cumartesi günü Hakkari’ye ziyaret gerçekleştireceğine işaret eden Toprak, ziyaretin kent için çok faydalı olacağını vurguladı.

Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  • "Hava muhalefeti nedeniyle bir durum olmazsa cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler. Hakkari’deki muhabbeti, kardeşliği, dostluğu, kamu kurumlarıyla, vatandaşlarımız, muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz arkasındaki karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan ilişkiyi inşallah görmüş olacaklar. Bunun için biz cumartesi günü gerçekleşecek olan bu ziyareti canı gönülden arzu ediyoruz. Gerek Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın ilimize gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sizlerden gelen talepleri de kendilerine arz ediyoruz. Allah’a şükür çoğu konu da çözülüyor. O yüzden bu ziyaretler büyük önem arz ediyor. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız için de bu hafta yoğun şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Buradaki havayı kendi gözleriyle görmesi daha faydalı oluyor. Son ziyaretlerinde Sayın Başbakanımız gidene kadar ilimiz ile ilgili olan memnuniyetlerini tekrar tekrar ifade ettiler. Biz buranın güzel, huzurlu ve insanlarının misafirperver olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Fakat kendilerinin görmesi daha da faydalı oluyor. O manada inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da kendi gözleriyle Hakkari’deki bu huzur, barış, kardeşlik ve coşku ortamını görmesini arzu ediyoruz. Biz sayın Cumhurbaşkanımız gelecek şekilde yoğun bir katılım da bekliyoruz. Zamanla bazı kişilerin yapmış olduğu hatalardan dolayı kapatılan bu güzel imajı da inşallah bu vesileyle silmeyi arzuluyoruz. Hakkari’nin nasıl olduğunu, insanlarının misafirperver ve cana yakın olduklarını görmelerini çok istiyorum."

Toplantıda daha sonra ilin sorun ve ihtiyaçlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Vali yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu katıldı.

#Hakkari
#Orhan Toprak
6 yıl önce