|

Askerimizin yanındayız

Bölücü örgütün taciz ateşlerine maruz kalan Hatay ve Kilis ile örgütün yıllarca zulmettiği Doğu ve Güneydoğu illeri TSK'nın Afrin operasyonuna tam destek veriyor. Vatandaşlar harekat kararının arkasında dururken devletin bekası için operasyonun şart olduğu görüşünde birleşiyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 10:48 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
​Türk askerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ülkedeki tüm kesimlerden büyük destek görüyor.
​Türk askerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ülkedeki tüm kesimlerden büyük destek görüyor.

Türk askerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ülkedeki tüm kesimlerden büyük destek görüyor. PKK teröründen en çok zararı gören Doğu ve Güneydoğu illeri ile en fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Hatay ve Kilis'teki vatandaşlar ise devletin harekat kararının arkasında dururken, devletin bekası için operasyonun şart olduğu görüşünde birleşiyor. Yapılan değerlendirmelerde "Huzurun gelmesi ve ekonomik olarak rahatlamak için bu operasyonların gerekli olduğunu biliyoruz. Askerimizin Allah işlerini rast getirsin" deniliyor.

MEHTERİ DUYUNCA RAHATLADIK

Hatay’da yaşayan 16 yaşındaki öğrenci Ömer Balcıoğulları Harekatın başladığı gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Operasyon başladığı gün halı sahada maç yapıyorduk. Top atışlarını duyduğumuzda biraz korktuk. Daha sonra tanklarda Mehter Marşı’nı duyduk. Mehter Marşı’nı duyunca korkumuz gitti. Askerlerimize destek sloganları attık. O an arkadaşlarımızla Mehter Marşı’nı verdiği o hisle biz de operasyona katılmak istedik. Çok gurur vericiydi."

DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ

Önceki gün terör örgütünün roketli saldırısına uğrayan Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki vatandaşlar da ev ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatırken, Zeytin Dalı Harekatı’na desteklerini ve terör örgütleriyle mücadelede askerin yanında olduklarını söyledi. Pınarbaşı Mahallesi’ndeki kömür satış dükkanı saldırıda zarar gören Tacettin Yumuşak atılan roketin iş yerine 10 metre uzaklıktaki evin çatısına düştüğünü ancak dükkanın da etkilendiğini söyledi. Saldırı sırasında iş yerinde olduklarını aktaran Yumuşak, “Allah’a şükür bizlerde bir şey yok. Biz inanıyoruz ki devletimiz bu işin peşini bırakmaz. Devletimize güveniyoruz" şeklinde konuştu.

ÇAĞIRSINLAR GİDEYİM

Kilis’te bir eczanede çalışan 28 yaşındaki Mehmet Erdoğan da "Zeytin Dalı Harekatı’na desteğimiz sonuna kadar tamdır. Olması gereken yapılıyor. Şu an devletimiz bizi askere çağırsa bir an düşünmeden gideriz. Bu operasyonlar devletin bekası için yapılıyor. Bunun farkındayız ve Mehmetçik’e destek yürüyüşü yaptık" diye konuştu.

DOĞU’DAN TAM DESTEK

Doğu ve Güneydoğu'daki Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya gibi kentler bayraklarla donatılırken vatandaşlar askerin arkasında olduğunu vurguluyor. Dükkanına bayrak asan Mardin Artuklu’daki esnaflardan Ramazan Işıkhan, harekatı canı gönülden desteklediklerini belirterek, "Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ordumuzun orada büyük bir üstünlük sağlayacağını temenni ediyoruz. Her namazımızda onlara dualarımızı eksik etmiyoruz” dedi.

GEREKİRSE ASKERE GİDERİM

Diyarbakır Hani'deki esnaflardan Abdülhamit Arusel ise, "Devletimizin PKK’ya karşı gerçekleştirdiği harekatı destekliyoruz. Canımız pahasına da olsa destekliyoruz. 3 çocuğum var gerekirse çocuklarım ve eşim ile askere gideriz" diye konuştu.

Göreve hazırız!

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar gönüllü askerlik başvurusu için Askerlik Şubelerine akın etti. İstanbul’da yaşayan bir grup Doğu Türkistanlı da, askerliğe gönüllü başvuru yaptı. Grup ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayrakları ile Zeytin Dalı Harekatı’na destek amaçlı pankartlar taşıdı.

GAZİLER DE GÖNÜLLÜ OLDU

Kahramanmaraş’ta ise Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri ile Kıbrıs gazileri, gönüllü askerlik için başvurdu. Kent merkezinde toplanan TÜGVA üyeleri ile Kıbrıs gazileri, tekbir getirerek, komando marşını okudu. TÜGVA Şube Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen burada şöyle konuştu: "Sütçü İmam’ın torunları olarak, vatan müdafaasında bize de vazife düştüğünde ordumuza katılmak üzere gönüllü asker olarak dilekçelerimizi vermek için askerlik şubemizin önünde toplanmış bulunuyoruz."


#Türkiye
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce