|

Artık İHL’lerin başarılarını konuşacağız

15’inci İmam Hatipler Kurultayı’nda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, “Bugüne kadar imam hatip okulları sürekli siyasi konuların malzemesi oldu. Hiçbir zaman bilim ve eğitim kalitesiyle ele alınmadı. Bundan böyle imam hatiplerin niteliğini, bu okullardan mezun olanların başarılarını konuşacağız”dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:20 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 15’inci İmam Hatipliler Kurultayı Antalya Manavgat’ta başladı. İmam hatiplerle ilgili sorunların ve çözümlerin masaya yatırıldığı kurultay Kur’an tilaveti ile açıldı. Kurultay’a katılan Milil Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, bugüne kadar İmam Hatiplerin sürekli siyasi konuların malzemesi olduğunu, hiç bir zaman bilim ve eğitim kalitesiyle ele alınmadığını söyledi. Kırk yıldır imam hatip davasının mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Er, “Hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Yakın geçmişteki yürek burkan görüntüleri. İnşallah o günler geride kaldı. Biz de bundan böyle imam hatiplerin niteliğini ve bu okullardan mezun olanların başarılarını, ülke için yaptıklar hizmetleri konuşacağız. Bakanlık olarak bu okulları önemsiyoruz”dedi.

İHL’LERİN YERİ AYRI

Yeni dönemde bakanlıkların politika üreten birimler olmaktan çıktığını belirten Er, imam hatip okullarının her zaman eğitim politikası içinde özel yeri olacağını ifade etti. İmam hatiplerin okul ve öğrenci sayısı olarak yeterli olgunluğa ulaştığını belirten Er, okullarla ilgili gelecek talepleri karşılamaya hazır olduklarını söyledi.

DEĞİŞİMİ GÜNDEMİMİZE ALALIM

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da “Eğitimi ve kültürü son dönemlerde sıkça konuşuyoruz. Bizler bu meselelerimizi yoğun bir şekilde tartışmayı kıymetli buluyoruz. Çünkü bize özgü, bize ait, köklerimize ait eğitimi ve kültürü birlikle yeniden şekillendirmemiz gerektiğini anlıyoruz” dedi. İmam hatip kurultayının eğitim tartışmalarına katkı sağlayacağını anlatan Bekiroğlu, önümüzdeki günlerde açıklayacakları vizyon belgesi ile bu okullarla ilgili üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Bekiroğlu, “Aşağıdan yukarıya bir değişimi gündemimize alalım istiyorum. Her şeyin yukarıdan aşağıya olmasını beklediğimiz sürece tam anlamıyla muvaffak olamayız” diye konuştu.


En uca ulaşmalıyız

Türkiye’nin bir an önce Fırat ve Dicle ile buluşarak oradaki çocuklarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Tuna ile ilgili kitap yazdım. Dicle Üniversitesi’nde konuşma yaptığım sırada kız öğrencilerden bir tanesi yanıma geldi. Bana, ‘Sizin kitaplarınızi inceledim, Tuna’yı ve Nil’i yazmışsınız, ama Dicle yok’ dedi. Biz Dicle’yi gündemimize almadığımız sürece bu sıkıntılar asla bitmeyecek. Fırat ve Dicle’nin kuzularını nasıl kurtlara kaptırma noktasına geldik? Bizim Cizre’ye, Silopi’ye ve en uca kadar ulaşmamız lazım” şeklinde konuştu.

#İbrahim Er
#İmam Hatip lisesi
5 yıl önce