|

AÖF sınavı sonuçları açıklandı

Anadolu Üniversite Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı. 25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen AÖF sınavı sonuçları https://www.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden sorgulanıyor. AÖF sınav sonuçlarını sorgulama ekranı haberimizin detayında...

Yeni Şafak
17:25 - 5/12/2017 Tuesday
Güncelleme: 10:33 - 6/12/2017 Wednesday
Yeni Şafak
AÖF sınavları 25-26 Kasım tarihlerine yapılmıştı.
AÖF sınavları 25-26 Kasım tarihlerine yapılmıştı.
25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen AÖF sınavının sonuçları açıklandı. Öğrenciler
AÖF sınavı sonuçları
https://www.anadolu.edu.tr/
internet adresinde TC kimlik numarası ile öğrenebilecek.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2017-2018 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçları açıklandı.

AÖF başarı değerlendirmesi

AÖF Başarı Değerlendirmesi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi" kullanılır. Bu sistemin uygulama esasları ilgili fakülte kurulunun önerisiyle Senato tarafından karara bağlanır.

Başarı notu, Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

Harf notları ve katsayıları şunlardır:
Harf Notu Katsayısı

AA 4,00

AB 3,70

BA 3,30

BB 3,00

BC 2,70

CB 2,30

CC 2,00

CD 1,70

DC 1,30

DD 1,00

FF 0,00

Bu harf notlarına ek olarak;

DZ: Devamsız,

KL: Kaldırıldı,

MU: Muaf,

SD: Sorumlu Değil,

YT: Yeterli,

YZ: Yetersiz, harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir.

DZ harf notu, devam zorunluluğu bulunan derslere devam koşulunu sağlamayan öğrenciye verilir. DZ notu; FF veya YZ harf notuyla eşdeğerdir.

KL harf notu, programdan kaldırılan dersler için verilir.

MU harf notu, öğrencinin bir yükseköğretim kurumunda alıp da başarmış olduğu ve ilgili birimin yönetim kurulu tarafından muaf tutulması uygun bulunan dersler için verilir.

SD harf notu, yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olmayacağı dersler için verilir.

YT ve YZ harf notları, ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır. Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.

Ders bazında başarı notuna alt sınır uygulanması, "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi"ne göre ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.

Not ortalaması ve ders tekrarı

Öğrencinin başarı durumu; her dönemin sonunda dönem not ortalaması (DNO) ve genel not ortalaması (GNO) ile belirlenir. Not ortalaması, not ortalamasına katılan her dersin kredi değeriyle o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin toplam kredi değerine bölünmesiyle bulunur. Bu işlem, bir dönemde harf notu oluşan dersler için yapılırsa DNO; o zamana kadar harf notu oluşmuş tüm dersler için yapılırsa GNO elde edilir. GNO hesaplanırken tekrar edilen ders bulunması durumunda bu dersten alınan en son not ve kredisi dikkate alınır. Not ortalamaları virgülden (,) sonra iki basamaklı olarak gösterilir.

AÖF sınav takvimi

  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018
  • Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
  • Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
  • 2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF sınav soru ve cevapları

AÖF vize sınavının soru ve cevapları, 27 Kasım'da e-Kampüssitesinde paylaştı. Sınava ilk defa giren öğrenciler soruları AÖF'e ait olan e-Kampüs sayfasında görebilecekler.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz.
adresinden TC kimlik numarası ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

Sınav sonuçlarına itiraz

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Mazeret sınavı

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

#AÖF
#Açıköğretim
6 years ago