|

Antalya'yı ikinci kez sel vurdu

Antalya'nın Elmalı ilçesinde dün yaşanan sağanak sonrası selin ardından akşam saatlerinde de bir sel daha vurarak büyük hasara neden oldu. Köylülerde bazı ev ve ahırlar büyük zarar görürken şu ana kadar 15 milyon liralık bir hasarın oluştuğu belirtildi.

Yeni Şafak
13:19 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:37 - 8/08/2018 Çarşamba
AA
Elmalı'da sel ev ve ahırlara zarar verdi
Elmalı'da sel ev ve ahırlara zarar verdi

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak sonrası oluşan sel, bazı ev ve ahırlarda zarara yol açtı. Elmalı ilçesinde akşam saatlerindeki sağanak nedeniyle meydana gelen sel yüzünden Karaköy Mahallesi'nde bazı ev ve ahırlar zarar gördü, hayvanlar telef oldu. Elmalı'da yaşanan selin ardından ikinci bir sağanak ve sel vurdu. Köyde büyük hasar oluştu.


BÜYÜK BİR HASAR OLUŞTU

Sağanak nedeniyle meydana gelen selden dolayı mahallede bazı evler, bir ilkokul, ahırlar zarar gördü, hayvanlar telef oldu.

Mahallede ahırı hasar gören ve hayvanları telef olanlardan Mustafa Altuğ, "Selle tonlarca toprak, taş dağdan mahallemize kadar indi. Hasarımız büyük. Çamurun altında kalan birçok küçükbaş hayvanımız telef oldu. Mahallemizdeki diğer hayvanları kurtardık." dedi.


Mahalle sakinlerinden Celal Altuğ ise sel sonrası köylerinin tanınmaz hale geldiğini ifade etti.

SUYUN GELMEDİĞİ ALANLARA SIĞINDILAR

Ahmet Demir de sel sırasında eşini, çocuğunu, hayvanlarını yanına alanların suyun gelmediği noktalara sığındığını dile getirdi.

Mahallede biriken çamurun temizlenmesinin ardından selin oluşturduğu hasarın tespit edileceği öğrenildi.


Elmalı ilçesinde önceki akşam saatlerindeki sağanağın ardından yaşanan selde de Salur, Yılmazlı ve Eskihisar mahallelerindeki 12 ev, 450 dekar sera ve tarım arazileri zarar görmüştü.

ZARAR 15 MİLYON LİRA

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, ilçede yaşanan sel olaylarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, seralardaki hasarın 15 milyon lirayı bulabileceğini söyledi.

Öztekin, dün akşam saatlerinde sağanak nedeniyle selin meydana geldiği Karaköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.


Ekiplerin çalışmalarını takip eden, vatandaşlarla görüşen Öztekin, yaptığı açıklamada, selden dolayı bazı evler, bir ilkokul ile ahırların zarar gördüğünü ve hayvanların telef olduğunu söyledi.

Salur, Yılmazlı ve Eskihisar mahallelerindeki 12 ev, 450 dekar sera ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü aktaran Öztekin, şunları kaydetti:

"Orada tarım alanlarında, özellikle örtü altı sebze yetiştirilen seralarda çok büyük zarar vardı. Bütün ekiplerimiz o vatandaşlarımızın zararını gidermeye çalışırken, dün akşam saat 19.00 sıralarında bu sefer Karaköy mahallemizde çok şiddetli sel meydana geldi. Yaklaşık yarım saat içerisinde metrekareye 60-70 kilogram yağış düştü. Bunu 2-3 ayda yağması gereken yağmurun yarım saatte yağması olarak özetleyebiliriz. Çok korkunç bir manzara var. En büyük tesellimiz, insanların canına bir şey olmaması."


Öztekin, önceki günkü selde oluşan maddi hasarın Karaköy'e göre daha fazla olduğunu belirterek, "Seraların içinde yetişmiş, pazara hazır hale gelmiş ürünler var. Hasar zannedersek 15 milyon lirayı bulur. Net rakam için çalışmalar devam ediyor. Burada o boyutta maddi olarak bir zarar yok ama felaketin boyutu çok büyük." diye konuştu.

Ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Öztekin, selden dolayı oluşan molozları en kısa zamanda kaldıracaklarını, evlerdeki hasarların da giderileceğini bildirdi.


#Antalya
#Elmalı
#sel
6 yıl önce