|

Antalya'da mesai saatlerinde kahvaltı ve sigara yasaklandı

Antalya Valiliği, kamu kurumlarında mesai saatinde kahvaltı yapılmaması ve sigara içilmemesi yönünde genelge yayınladı. Genelgede, "Kamu çalışanları ihtiyaçlarını keyfi değil, kendilerine verilen öğle arasında gidermelidirler" denildi. Sigara içenlerin mesai saatlerinde yerlerinden kalkarak içenleri cezalandırdığını kaydeden Antalya Valisi Münir Karaloğlu muhtarlara seslenerek, "mesai saatlerinde kahvaltı edenleri ve sigara içenlerin fotoğraflayıp gönderin" talimatı verdi.

Yeni Şafak
14:14 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 15:16 - 19/10/2018 Cuma
AA
Antalya'da mesai saatlerinde kahvaltı ve sigara yasaklandı
Antalya'da mesai saatlerinde kahvaltı ve sigara yasaklandı

Valiliğin genelgesinde, son zamanlarda kurumların girişlerinde, önlerinde, çalışma ofislerinde, mesai saatlerinde sabah kahvaltı yapan, çay, kahve ve sigara molası veren personel olduğunun gözlemlendiği belirtildi.


Bu durumun, etkin ve verimli bir mesai ortamı ve anlayışına işaret etmediği gibi vatandaş nezdinde kurumlara karşı olumsuz algıya yol açtığı vurgulanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm kamu çalışanlarının mesai saatleri esnasında işlerinin başında, etkin ve verimli bir şekilde çalışmaları esastır. İhtiyaçlarını keyfi değil, kendilerine verilen öğle arasında gidermelidirler. Bu bağlamda, tüm sıralı amirler mesai takibinin denetimiyle etkin ve verimli çalışmayı sağlamakla gerekli önlemleri alma hususunda bizzat sorumludurlar."

"Resimleyip bana gönderin"

Öte yandan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu 19 Ekim Muhtar Günü nedeniyle bir araya geldiği muhtarlara yaptığı konuşmada da alınan kahvaltı ve sigara yasağına değindi. Muhtarların toplum adına denetleme yetkisi olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, mesai saatlerinde sigara içen ve kahvaltı edenlerin fotoğraflanmasını istedi: Karaloğlu şunları söyledi:

"Sigara içmeyen çalışıyor. Niye biz sigara içmeyeni cezalandıralım. Böyle bir şey olamaz. Siz de takipçisi olun, dairelerde bizim bu emrimize rağmen hala kahvaltı edenler varsa takip edin. Siz muhtarsınız, toplum adına denetleme yapıyorsunuz. Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin, bana gönderin. Allah rızası için bunu yapın. Toplumsal denetim olarak bunu yapın."

#Genelge
#Kahvaltı
#Münir Karaloğlu
#Vali
#Antalya
#Sigara Yasağı
6 yıl önce