|

Antalya çağ atlıyor

Antalya’da uygulamaya koyduğu sosyal hizmet projeleri ile Türkiye’ye örnek gösterilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe, Konyaaltı Sahili gibi mega projelerle kentin geleceğini şekillendiriyor. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile her projeyi vatandaşa sorduklarını belirten Başkan Türel, “Onlar istiyor biz yapıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:39 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Antalya projeleri ile Türkiye’ye örnek oluyor.
Antalya projeleri ile Türkiye’ye örnek oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir taraftan yatırım rekorları kırarken, diğer taraftan da sosyal hizmet projeleri ile Türkiye’ye örnek oluyor. Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe, Konyaaltı Sahili gibi mega projelerle kentin geleceğini şekillendiren Başkan Türel’in, Alzheimer, yatalak hasta bakım merkezleri, Engelli Mola Evi gibi sosyal hizmetleri ile Antalya’da kimse kendini yalnız hissetmiyor.

KRUVAZİYER LİMAN TURİZME İYİ GELECEK

Antalya turizmine ve ekonomisine büyük ivme kazandıracak Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi ihaleye hazır. Yatırım tamamlandığında Antalya, Kruvaziyer turizminde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak.

Mega projelerinden, kültür ve sanata, sosyal hizmetlerden alt yapıya, spordan, kentsel dönüşüm projelerine kadar her alanda başarılı işler gerçekleştiren Başkan Türel, “Şeffaf belediyecilik anlayışı ile her projemizi vatandaşımıza soruyoruz. Onlar istiyor biz yapıyoruz” diye konuştu.


DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI

Her biri hayal olarak görülen, kentin geleceğine yön verecek mega projelere başladıklarını belirten Türel, “Antalya’yı bir dünya kentine dönüştürüyoruz. Hayal olmaktan çıkan projelerimiz Antalya’nın zenginleşmesine vesile olacak. Her biri milyarlık yatırım maliyetine sahip bu projelerin tamamlanmasıyla Antalya, dünyanın parlayan yıldızı haline gelecek. Türkiye güzel Antalya daha güzel olacak” dedi.

1 milyar liralık dev proje

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan Boğaçayı Projesi’nin ilk etabı, sel ve taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmalarıyla başladı. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olması beklenen proje ile bataklık görünümündeki Boğaçayı bir yaşam merkezi olacak. Proje içinde 470 yat kapasiteli büyük bir liman, yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, restoranlar ve temalı park yer alacak. Proje kapsamında Hollywood stüdyolarının benzerleri Antalya’da kurulacak. Boğaçayı Projesi ile 10 bin kişi iş sahibi olacak.

Tünektepe’ye simgesel tesis

‘Ayaklarınız yerden kesilecek’ sloganı ile hizmete açılan Tünektepe Teleferik Projesi kısa sürede Antalyalıların vazgeçilmezi oldu. Özellikle hafta sonları Antalyalılar ve turistler soluğu Tünektepe’de alıyor. Projenin devamında Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek 30 odalı bir turistik tesis de hayata geçecek.


Hobiniz bahçeniz

Emeklilerimiz için hobi bahçeleri oluşturduk. Onlara şehrin gürültüsünden, hareketliliğinden uzak, toprakla haşır neşir olabilecekleri, doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir ortam sunduk. Emekli vatandaşlarımız öylesine mutlu ki. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi gibi geldiğini söylüyor.

Özel bireyler özel eller

Engelli Rehabilitasyon Merkezi, ayrı bir gurur projesi. 700 özel bireyin hizmet aldığı merkezde engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırma noktasında da çok önemli çalışmalar var. Onlara iş atölyelerinde meslek öğretiyor, iş sahibi yapıyor topluma kazandırıyoruz.

ASMEK gurur veriyor

Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından biri haline gelen ASMEK ile vatandaşlarımıza mesleki eğitim veriyor, kollarına altın bilezik takıyoruz. 16 ilçede hizmet veren ASMEK’lerde 2004 yılından bugüne 212 bin 379 kursiyer eğitim aldı.


Konyaaltı pırlanta gerdanlık

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı Konyaaltı Sahili’ne mavi ile yeşili buluşturan dünya çapında bir proje uygulanıyor. Spor, yaşam, gezi alanları ve yürüyüş yolları ile Konyaaltı Sahili tamamen halka açık olarak yaz aylarında Antalyalılara ve turizme hizmet edecek.

3. Etap raylı sistem

3. Etap Raylı Sistem projesi de hayata geçiyor. Varsak’tan başlayan hat, Sakarya Bulvarı, Otogar, Üniversite, Meltem Mahallesi, Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ve Müze’ye uzanacak. 25 kilometre uzunluğunda olacak proje ile nostaljik tramvay hattı da tümüyle yenilenecek.


30 bin kişilik cami

Büyükşehir Belediyesi’nin, kente yüzyıllar boyu hizmet edecek 30 bin kişilik Antalya Camii ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi Projesi hızla devam ediyor. Kentin manevi iklimine katkı koyacak, simgeleri arasına girecek dev cami Antalya’nın en büyüğü olacak.


Yeni bir Antalya

Türkiye’nin en büyüğü olan ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. 260 dönümlük parkı, sosyal ve yaşam alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Kepez ve Santral Antalya’nın en kaliteli bölgesi olacak.


Mavi Ev örnek oldu

Avrupa’nın da en önemli Alzheimer merkezlerinden biri olan ‘Mavi Ev’, yaşlanmaya bağlı olarak görülen Alzheimer ve Demans hastalıklarının seyrinin değiştirilebileceği bir merkez. Türkiye’ye örnek olan Mavi Ev›de yaşlılar, uzmanlar eşliğinde yaptıkları aktivitelerle hem eğleniyor hem de zihinlerini tazeliyor. Aileler de rahat bir nefes alıyor.

#Antalya
#Proje
6 yıl önce