|

Annesiz büyümediler

Muş’ta, küçük yaşlarda annesini kaybeden 3 çocuklu Söylemez Esmer, ‘annesiz büyümesinler’ diye koruyucu ailesi olduğu 4 çocuğu da kendi evlatlarından ayırt etmiyor. Anne Esmer, “7 çocuğum olduğu için çok mutluyum. Ben çocuklara, onlar da bir birlerine sevgi veriyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 00:16 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
4 çocuğu da kendi evlatlarından ayırt etmiyor.
4 çocuğu da kendi evlatlarından ayırt etmiyor.

Muş’ta küçük yaşta kaybettiği annesine duyduğu özlemle büyüyen 3 çocuklu Söylemez Esmer, 4 çocuğa koruyucu annelik yaparak örnek bir davranış sergiledi. Çocukluğu annesine duyduğu hasretle geçen Esmer, diğer çocukların da bu duyguyu yaşamaması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurdu.

BİRLİKTE DERS ÇALIŞIYORLAR

Esmer, yasal işlemlerin ardından Mizgin (10), Muharrem (8), Esmanur (10) ve Hasan’ın (7) bakımını üstlendi. İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’ne devam eden Esmer, koruyucu anne olduğu 4 çocuğu, biyolojik evlatlarından ayırmıyor. Esmer, çocuklarla oyunlar oynadığını ve derslerine yardım ettiğini söyledi.

DEVLET YARDIMIYLA ZORLUK YAŞAMIYOR

Bir yere gittiğinde, insanların çocukları birbirinden ayıramadığını anlatan Esmer, “Koruyucu çocukların öz akrabaları, ‘bu mu senin yoksa bu mu senin’ diye soruyorlar. Çünkü çocukları ayırt etmiyorum. Ben çocuklara, onlar da bir birlerine sevgi veriyorlar” dedi. Esmer, Muş Yatılı Bölge Okulu’nda okuduğu için çocukların anne özlemini çok iyi bildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Annesiz büyüdüğüm için, bu çocuklar benim yaşadığımı yaşamasın diye, o sevgiden mahrum olmasın diye onların koruyucu annesi oldum. İyi ki onlar çocuklarım. 7 çocuğum olduğu için çok mutluyum. Çocukların dersleri çok iyi. Bir anne olarak ben ders çalıştığım için onlar da ders çalışıyor. Devlet yardımı olmasaydı ben bu çocuklara bu kadar güzel ve rahat bakamazdım.”

#Muş
#Koruyucu aile
6 yıl önce