|

Annemiz için ne yapsak az

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de çocuklarının bağışlarıyla yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu’nun açılışını yaptı. Annesi Bahar Yıldırım’ı 38 yaşındayken kaybettiğini anlatan Yıldırım, “Okulun tabelasında Bahar Yıldırım yazdığını görünce annemin şefkatli kollarıyla bana sarıldığını hissediyorum. Analarımız için ne yapsak azdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:04 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’in Karabağlar ilçesi Selvili Mahallesi’nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım’ın bağışlarıyla yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

Kürsüye torunu Ali Köylübay ile çıkan Yıldırım, annesi Bahar Yıldırım’ı henüz hayatının baharında, 38 yaşındayken kaybettiğini aktararak, “Kaybettiğimiz bütün annelerle birlikte sevgili annemin de ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Okulun tabelasında Bahar Yıldırım yazdığını görünce güzel annemin şefkatli kollarıyla bana sarıldığını hissediyorum. Beni ve kardeşlerimizi ömrünün baharında yetim bıraktığında bizim çok ama çok okumamızı isterdi. Biliyorum ki şu anda onun ruhu bizi görüyor ve bu manzaradan mutlu oluyor. Analarımız için ne yapsak azdır” dedi.

Tüm çocukların 23 Nisan Bayramı’nı tebrik eden Yıldırım, çocuklara kendilerine emanet edilen değerlerin öneminin anlatılması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

BAYRAĞI İNDİRMEYİZ

“Emanetin önemini ve büyüklüğünü daha çok anlatacağız. Özellikle ülkemize, devletimize, milletimize ay yıldızlı bayrağımıza yönelik bölücü, yıkıcı faaliyetler karşısında ülkemize sahip çıkacağız. Egemenliğimizi gözümüzün nuru gibi koruyacağız. Ayrımcılığa asla yer vermeyeceğiz. Şunu biliyoruz, ülkemizin düşmanları bellidir, düşmanlar ay yıldızlı bayrağımıza karşı çıkanlardır. Düşmanlar 780 bin kilometrekare vatan toprağında ayrımcılık yapmaya kalkanlardır. Düşmanlar kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerdir. İç ve dış mihraklar kardeşliğimizi, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı çekemeyenler ne yaparsa yapsın, Afrin’de, Bab’da, Gabar’da, Bestler Dereler’de, Hakurk’ta, Kandil’de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz derslerini de veririz. Bu bayrağı indirmeyiz, bu ezanı dindirmeyiz.”

#Binali Yıldırım
#Afrin
#İzmir
6 yıl önce