|

Annem en iyisini bilir

Anneler her zaman her şeyin en iyisini bilir! Çünkü onlar geleceğin büyük insanlarını yetiştirmek için canlarını dişine takarcasına savaşıyorlar. Biz de tüm annelere kolaylık sağlayacak okul alışveriş listesini onlarla birlikte hazırladık.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 11:50 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Annem en iyisini bilir
Annem en iyisini bilir

Okullar açılıyor. Yarın itibariyle yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Çocuklar kadar veliler de çok heyecanlı. Dile kolay onlar geleceğin doktorları, mühendisleri belki de Başbakanlarının yetişmesinde en büyük rolü oynuyor. Özellikle de annelerin bu konudaki katkıları takdire şayan. Babalar belki dışarıdaki işleri yapıyor ama anneler her zaman her şart altında çocuklarının yanında. Biz de bu haberle birlikte Bakırköy Osmaniye Mahallesi'nde bulunan İbni Sina Ortaokulu velilerinin yanına konuk olduk, onlarla birlikte bütün annelere örnek olabilecek bir okul alışveriş listesi çıkardık. Bu anneler hem okula aile birliğinde okulun eksikleri ya da gereken malzemeler için koştururken bir yandan çocuklarını geleceğe hazırlamaya çalışıyor.


Balık ve ceviz olmazsa olmaz
Deniz Temuçin:

Deniz Hanım'ın oğlu Arda 13 yaşında. Okulun uzun bir yol olduğunu söyleyen Deniz Hanım, bir çocuk için okul döneminde en önemli unsurun beslenme olduğunu söylüyor ve bize kısa bir market listesi veriyor:

Okul döneminde mutlaka sandviç ekmeği, meyve suyu, meyve, çerez, kaşar peynir, köftelik kıyma alıyorum. Beslenme listemizi doktorumuzla istişare ederek hazırlıyoruz. Benim çocuğum spor yaptığı için beslenmesine ayrıca dikkat etmek zorundayım. Dışarıdan yemek yedirmemeye, hazır ürünler, abur cubur yiyecekleri almamaya ve ona da yedirmemeye özen gösteriyorum. Beslenme çantası için yumurta, süt, meyve, ceviz mutlaka alırız. Bu süreçte balık yemesine özen gösteriyoruz. Eğer ki okulda et türü bir yiyecek yiyorsa akşamları sebze tüketmesine dikkat ediyorum. Cevizi bütün annelere öneriyorum. Gerçekten de çocukların bilişsel olarak güçlenmesini sağlıyor. Balığı da tüm annelere öneririm. İçindeki fosfor sayesinde zeka gelişimi destekleniyor, derslerde başarıya yüzde 100 etkili oluyor. Bana göre beslenme okulda başarının temel taşlarından biri.

Kış için en iyisi içlik
Düriye Özkol:

Düriye Özkol, Karadenizli bir ailenin kızı. Oğlu Enes de 13 yaşında. O da bize okul dönemine girerken ne tür kıyafetler aldıklarını anlatıyor:

Her sene okul pantolonu alıyoruz. Çok çabuk büyüdükleri için her yıl kıyafetleri değişiyor. Ayakkabı alırken ortopedik olmasına dikkat ediyorum. İyi bir ayakkabı hem sağlıklı oluyor hem de uzun süre idare edebiliyor. Kış için de içi pamuklu içliklerden her yıl alıyorum. Okul için gömlek alıyoruz sürekli olarak. Okul kıyafetlerinden de üçer takım alıyorum. Her sene okul çantamız da değişiyor. Şimdiki çocuklar her sene değişmesini istiyorlar. Maddi imkanımız doğrultusunda onun için iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yün içlik tercih ediyoruz, çok soğuk olduğu için soğuktan korumak gerekiyor. Bir de okul için eşofman mutlaka alırız. Annelere yün içlik almalarını kesinlikle tavsiye ediyorum, hem terletmiyor hem de sıcak tutuyor.


Uygun fiyat, iyi kalite
Feyza Tel:

Feyza hanım, bir anne olarak alışverişin en iyisinin kalite ve uygun fiyattan geçtiğine değiniyor ve ekliyor: Emirhan ile birlikte okul haftası çarşı pazar gezeriz. Kaliteli ürünlere ve uygun fiyatlı ürünlere bakarız genelde. Ucuz ve kaliteli okul ürünlerini Eminönü'nden, büyük marketlerden ediniyorum. Sırt çantası, kalem kutusu, not defteri, hesap makinesi hayatımızı kolaylaştıran birkaç malzeme.

Çin malı ürünlere dikkat
Ayşe Özçiftçi Tennur:

Ayşe Hanımın en öncelikli konusu kırtasiye malzemeleri. Ve hemen hemen her sene aldıkları belli. Ayşe Hanım, oğlu Berke için en çok kırmızı kalem, silgi, not defteri, kalemlik,kalem kutusu, pilot kalem, resim defteri, klasör, sprialli defter aldıklarını dile getiriyor ve devam ediyor: "Kırtasiye malzemesi alırken iyi ürün olmasına bakıyorum. Kalitesiz ürünlerde kalemler hemen kırılabiliyor. Ayrıca kanserojen madde içerip içermediğine mutlaka bakıyoruz. Çin malı ürünlerden kaçınıyoruz, yerli ürünlere rağbet gösteriyoruz. Silgiler silme özelliği iyi olan ve kokusuz olanlarından tercih ediyoruz. Bunların dışında öğretmenlerimizin istediği ürünler oluyor. Onları alıyoruz."
#Okul
#Öğrenci
#Masraf
7 yıl önce