|

Amerika’nın medyası da ikiyüzlü

Siyasetçileri gibi batının medyası da ikiyüzlü. Türkiye, PKK/PYD ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadele ederken ABD medyasının bu mücadeleyi aktarımı da çifte standardı ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:44 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Siyasetçileri gibi batının medyası da ikiyüzlü.
Siyasetçileri gibi batının medyası da ikiyüzlü.

Terör destekçisi ABD ve batılı ülkelerin medyası, DEAŞ ağırlıklı Fırat Kalkanı Harekatında Türkiye kaynaklı bilgileri haberleştirip servis ederken Afrin’de yine DEAŞ’ın da aralarında bulunduğu terör örgütleri PKK/PYD/YPG’ye yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda ise farklı tutuma girdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ AYRIMCILIĞI

Batı medyası Türkiye’nin mücadele ettiği PKK/PYD/YPG olunca söz konusu operasyona yönelik bilgilendirmelere çifte standart uyguladı. PKK/PYD’nin gerçek yüzünü ortaya koyan ve Türkiye tarafından paylaşılan bilgilere batılı medya sırtını çevirdi.

ALGI OYUNU TUTMADI

Gerçeği görmeyen bir kısım batılı medya ise tam tersi tutum takınarak Türkiye karşıtı algıya soyundu. Bunlar içinde sivillerin hedef alındığı iddiası başı çekti.

GEZİ OLAYLARINDA ÜS KURMUŞLARDI

Gezi olaylarında BBC ve CNN gibi uluslararası haber kanallarının Türkiye’de üs kurarken, PKK/PYD’nin sivillere yönelik yaptıklarını göremezden gelmesi ise batılı ülkelerin ikiyüzlülüğü bir kez daha kendini gösterdi.

#Medya
#PKK
#ABD
6 yıl önce